VIDEOD Sündmusterohke ajasõit: F2-sarja liidri vormel süttis põlema, üks mees põrutas seina, Vips vihastas

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Jüri Vips.
Jüri Vips. Foto: Sebastiaan Rozendaal/Red Bull Content Pool

Vormel 2 sarja karussell tiirutab sel nädalalõpul Saudi Arabias. Sündmusterohke ajasõidu lõpetas Jüri Vips (Hitech GP) Jeddah'i ringrajal üheksanda kohaga.

Juhtuma hakkas juba vabatreeningul, kus kaks meest seina põrutasid. Esimese etapi järel MM-sarja liidriks tõusnud Théo Pourchaire'i (ART GP) avarii järel jäeti treening ka pooleli. 

18-aastase prantslase vormel putitati küll kvalifikatsiooniks töökorda, ent väga kaua see vastu ei pidanud. Kui ajasõidust oli möödunud napilt 11 minutit, süttis Pourchaire'i masin põlema. Võistlus jäi mõneks ajaks seisma.

Kvalifikatsioon sai jätkuda vaid mõned minutid, kuniks taas punast lippu lehvitati. Süüdi oli Logan Sargeant (Carlin), kes tegi sõiduvea, kihutas vastu seina ja lõhkus oma masina. Taas tuli sisse pikem paus.

Aga ka viimased tosin minutit ei möödunud muretult. 4.57 enne kvalifikatsiooni lõppu lehvitasid kohtunikud taas punast lippu. Sel korral otseselt kellelgi probleeme ei olnud, aga rajalt tuli eemaldada vormelite detaile.

Tohuvabohus tõmbas pühapäevaseks põhisõiduks pikima kõrre ringi parimal juhul 1.40,422ga läbinud Felipe Drugovich (MP Motorsport). Teine oli Richard Verschoor (Trident) ja kolmas Jack Doohan (Virtuosi Racing). 

Viimasel ringil kiiret aega püüdnud Vips lõpetas üheksandana. Ta oli soorituse järel väga pettunud. Eestlane elas viha välja halo-raamil ning siunas kedagi või midagi ka raadiosides tiimiga.

Tõsi, kuna homseks sprindiks keeratakse ajasõidu rivi ümber, saab meie mees rajale teiselt kohalt.

Esikümme:

Foto: Kuvatõmmis

Saudi Arabia GP sprint peetakse homme kell 14.30, põhisõit pühapäeval 16.35. Postimees vahendab mõlemat võistlust otseblogis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles