Aigro lõpetas hooaja ilusa tulemusega: eriline tunne on nii suure publiku ees võistelda

Postimees Sport
Copy
Artti Aigro.
Artti Aigro. Foto: Borut Zivulovic/Reuters/Scanpix

Suusahüppaja Artti Aigro teenis MK-sarja enda hooaja viimasel võistlusel Planica lennumäel 23. koha.

Esimeses vooru järel hoidis Aigro 220 meetrise hüppe ja 194,8 punktiga 20. kohta. Teise hüppega (214 m) andis ta mõne positsiooni käest.

Võistluse neli esimest kohta hõivasid kodumäel osalenud sloveenid. Võidu noppis Ziga Jelar (468,2 punkti), edestades Peter Prevci (464,8) ja Anze Laniseki (458,5).

Eesti mägikotkas jõudis tänavu MK-sarjas neljal korral punktikohale. Kokku noppis ta 30 silma, millega platseerus ta 55. reale.

Homme on Planicas kavas meeskonnavõistlus. Pühapäeval lõppeb MK-hooaeg finaaliga, kuhu pääsevad kokkuvõttes 30 paremat sportlast.

«Arvan, et tegin eilses kvalifikatsioonis päeva parima hüppe. Oli vähe keeruline, kuna teine treeningvoor jäeti ära. Päike oli lihtsalt nii intensiivne, et sulatas hoovõtu raja üles. Ühe treeninghüppega suutsin mäega ära harjuda ja kvalifikatsiooniks parandused teha,» rääkis eelvõistluse 35. kohal lõetanud Aigro pressiteates.

«Täna esimene oli selline täitsa okei hüpe, suutsin lennuga viimase välja pigistada. Teise hüppega ma päris nii rahul olla ei saa, kuna tean, mis väikesed vead mul sel hüppel olid,» jätkas ta.

«Kuid olen kokkuvõttes ikkagi rahul, et suutsin hooaja viimasel etapil 23. koha koju tuua. Eriti siin Planical kümnete tuhandete fännide eest. See on eriline tunne üle mitme aasta võistelda nii suure publiku ees ja MK-hooajale ilus punkt panna.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles