BLOGI ⟩ Turvaautodega vürtsitatud sõidul võimsa esituse teinud Vips tõusis poodiumile

Christopher Krutto
Copy
Jüri Vips.
Jüri Vips. Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

Sarnaselt F1-sarjale on sel nädalavahetusel Saudi Araabias Jeddahi ringrajal võistlustules ka F2-autod. Reedeses kvalifikatsioonis kaheksanda koha saanud Jüri Vips (Hitech GP) tegi sprindisõidus südi esituse ja võttis teise koha.

Kuuendalt kohalt startinud Vips tegi sarnaselt möödunud nädalal sõidetud Bahraini GP sprindisõidule kehva stardi ja pidi kaks kohta loovutama. Juba teisel ringil õnnestus tal Ralph Boschungist (Campos Racing) mööduda, kuid seejärel sõitis võistlejate rivi tagumises otsas sõitnud Amaury Cordeel (Van Amersfoort Racing) seina ning rajale tuli turvaauto.

Võistlus sai restardi seitsmendal ringil, kuid võidu ei jõutud korralikult sõitma hakata, kui leidis aset uus avarii. Jack Doohan (Virtuosi Racing) sõitis Logan Sargeantile (Carlin) tagant sisse ja taas tuli rajale turvaauto. 

Olukorra järel tekkis paras segadus ka võistlust senimaani juhtinud Prema piloodi Dennis Haugeriga. Nimelt väitis tiim, et võistluste juht andis käsu sõita läbi boksitee, kuid samal ajal pandi see kinni. Hauger sõitis tiimi juhiste järgi läbi boksitee, kuid keegi talle järgi ei läinud. Ta langes selle tõttu 12. kohale ja sai hiljem ka 10-sekundilise seisa ja mine karistuse.

14. ringil läks uuesti lahti võidusõit ja siis hakkas kuuendat kohta hoidnud Vips tegema võimsat tulekut. Kõigepealt suutis ta korraga mööduda nii tiimikaaslasest Marcus Armstrongist kui ka Ayumu Iwasast (DAMS). 17. ringil õnnestus tal mööduda ka Tridenti piloodist Calan Williamsist. Kuigi paistis, et Vips võtab kolmanda koha, siis sellega ta ei piirdunud.

18. ringil tuli rajale virtuaalne turvaauto, sest Armstrong pidi võistluse pooleli jätma. Viimasel ehk 20. ringil läks uuesti võidusõiduks ja Vips asus püüdma teisel kohal sõitnud Jake Hughesi (Van Amersfoort Racing). Viimases kurvis proovis eestlane Hughesist mööduda, kuid edutult. Õnneks jäi ta heale positsioonile ja suutis paremini säilinud rehvid lõpusirgel ära kasutada. Loetud meetrid enne finišijoont möödus Vips konkurendist ja võttis teise koha. Sõidu võitis temaga möödunud aastal samas tiimis sõitnud Liam Lawson.

Top 8:

Enne sõitu:

Kui eile ruudulipp langes, siis oli Vips pingerivis üheksandal kohal. See tähendas, et tänases sprindisõidus saanuks eestlane lähte teiselt kohalt ehk esireast, kuid peagi kerkis ta kvalifikatsioonis ühe koha võrra, sest Jack Doohanile (Virtuosi Racing) määrati liiga väikse kütusekoguse eest disklahv ja tema peab alustama nädalavahetuse mõlemaid sõite viimaselt kohalt.

Eestlasele määrati trahv Enzo Fittipaldi (Charouz Racing System) takistamise eest. Talle endale on raske midagi ette heita, kuna meeskond ei teavitanud Red Bulli noortesüsteemi kuuluvat Vipsi Fittipaldist ning tal puudus võimalus konkurendi märkamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles