UEFA ja FIFA, mis toimub? Valgevene jalgpalluritel lubatakse valiksarjades mängida

Karl-Joosep Küngas
Copy
Valgevene lipp.
Valgevene lipp. Foto: Attila Husejnow

Vaatamata erinevatele sanktsioonidele on Valgevene jalgpallikoondistel endiselt võimalus heidelda nii MM- kui ka EM-valiksarjades.

Kohe, kui Venemaa alustas sõjalist sissetungi Ukrainasse, alustati ka nendele sanktsioonide kehtestamist. See puudutas ka sporti ning peagi sai selgeks, et Valgevene on samuti seotud Ukrainas toimuvaga. Sestap teatas Rahvusvaheline Olümpiakomitee, et nii Venemaa kui ka Valgevene sportlased tuleks rahvusvaheliselt areenilt kõrvaldada.

Paljude riikide spordiministrid või selles valdkonnas vastutavad isikud toetasid antud otsust. Nende riikide hulka kuulus teiste seas ka Eesti.

Maailma jalgpalliliit (FIFA) ja Euroopa jalgpalliliit (UEFA) rakendasid sanktsioonid aga ainult Venemaa vastu. Nõnda ongi jõutud olukorda, kus Valgevene rahvuskoondised hakkavad erinevates valiksarjades suurturniiri pääsmeid lunastama.

Juba täna lähevad U21 noormeeste EM-valiksarjas vastamisi Küprosel Dasakise staadionil kohalik koondis ja Valgevene esindus. Seejuures mõistab antud mängul kohut Eesti kohtunikebrigaad. Peakohtunikuks on Joonas Jaanovits ja teda abistavad Aron Härsing, Neeme Neemlaid ja Kristo Külljastinen.

7. aprillil peaksid aga naiste MM-valikmängus vastamisi minema Valgevene ja Island. See kohtumine peaks toimuma Serbia pealinnas Belgradis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles