Omapärane ajastus: FIFA tahab võtta vene keele kasutusele ametliku töökeelena (2)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
FIFA president Gianni Infantino (vasakul) koos Venemaa riigipea Vladimir Putiniga.
FIFA president Gianni Infantino (vasakul) koos Venemaa riigipea Vladimir Putiniga. Foto: ULMER/Michael Kienzler via www.imago-images.de

Kuigi Rahvusvaheline jalgpalliliit (FIFA) on Ukrainas alustatud sõja tõttu peatanud Venemaa liikmelisuse, siis paralleelselt on vutimaailma tagatubades käimas teistmoodi protsessid, mis on venelastele mokkamööda. 

Nimelt kirjutab Prantsusmaa väljaanne L'Equipe, et järgmisel neljapäeval Dohas toimuval FIFA kongressil asutakse muuhulgas hääletama organisatsiooni põhikirja muutmise üle. 

Väljaandele teadaolevalt on üheks muudatusettepanekuks vene keele kasutusele võtmine FIFAs ametliku keelena. Praegu tõlgitakse FIFA dokumente ja peetakse suhtlust põhiliselt kolmes keeles: inglise, prantsuse ja hispaania.

De facto kuulub ametlike keelte sekka veel ka saksa, seda põhjusel, et FIFA peakorter asub Zürichis ehk Šveitsi saksakeelses osas.

Vene keel pole aga ainus, mida soovitakse ametlike keelte sekka lisada. Sama soovitakse teha ka araabia ja portugali keelega, et tugevdada seeläbi veelgi jalgpalli rahvusvahelist positsiooni maailma esispordina.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles