Kassiga mänginud mitmekordset maailmameistrit ähvardas amputeerimine

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Johannes Lochner.
Johannes Lochner. Foto: imago images/Eibner Europa/Scanpix

Saksa bobikelgutaja Johannes Lochner jäi eelmisel nädalal õnnetute asjaolude kokkulangemisel peaaegu ilma oma sõrmest.

Nimelt mängis neljakordne maailmameister kodus oma kassiga, mille käigus neljajalgne sõber mehe keskmisele sõrmele küünega väikese haava tegi. Paar päeva hiljem viisid kodused tööd sakslane oma maja keldrisse soojakatelt paigaldama ning seal saanukski too küünistus talle peaaegu saatuslikuks. Kuigi tol hetkel ta seda veel ei teadnud. 

Nimelt hakkas tema sõrm mõned päevad hiljem vaikselt siniseks tõmbuma ning mida aeg edasi, seda suuremaks läks ka valu. Lõpuks sõitis Lochner haiglasse, kus tal diagnoositi sepsis ehk veremürgistus ning tal tuli erandkorras noa alla minna. 

Enne üldnarkoosi langemist hoiatati sportlast ka, et kui lõikus ei õnnestu, tuleb arstidel sõrm amputeerida. Nii siiski ei läinud ning praeguseks on mees, oma kõigi kümne sõrmega, juba täie tervise juures. 

«Olen üle kümne aasta tegelenud maailma ühe ohtlikuima alaga ning midagi pole juhtunud. Mul pole iial tulnud käia noa alla, aga nüüd... ilmselt sattus [tööde käigus] mulda sinna haava ja nii asjad arenesidki,» sõnas sakslane usutluses Bildile.

Lochner on väga auhinnatud bobikelgutaja ning äsja toimunud Pekingi olümpialt naasis ta kodumaale kahe hõbedaga. MMilt on tal varasemast ette näidata 12 medalit, millest neli kuldset. EMil on vastav saldo üheksa medalit, millest samuti neli kuldsed. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles