BLOGI Perez noppis viimasel hetkel Ferraride eest karjääri esimese kvalifikatsioonivõidu, Hamiltoni tabas krahh

Christopher Krutto
Copy
Sergio Perez.
Sergio Perez. Foto: ANDREJ ISAKOVIC/AFP/Scanpix

Sel nädalavahetusel võistleb F1-sari Saudi Araabias Jeddahi tänavaringrajal. Laupäevases kvalifikatsiooniks noppis karjääri esimese kvalifikatsioonivõidu Red Bulli piloot Sergio Perez, kes edestas 0,025 sekundiga Ferrari sõitjat Charles Leclerci.

Esimeses kvalifikatsioonivoorus suutis põhjustada punase lipu Williamsi piloot Nicholas Latifi, kes libises seina ja pidi seetõttu võistluse pooleli jätma. Ometi läks tal paremini kui jaapanlasel Yuki Tsunodal (AlphaTauri), sest Latifi sai vähemalt ringiaja kirja. Tsunoda jäi täna nulli peale, sest pärast rajale minekut kutsus tiim ta peagi kütusesüsteemi probleemi tõttu boksi tagasi. Rajale möödunud aastas sarjas debüteerinud jaapanlane rohkem ei pääsenudki.

Kõige märgilisem oli aga see, et 16. koha ja esimese kvalifikatsioonivooruga pidi piirduma seitsmekordne maailmameister Lewis Hamilton (Mercedes). See oli tema jaoks esimene kord pärast 2017. aasta Brasiilia GP-d, kui ta esimesest kvalifikatsioonivoorust edasi ei saanud. Toona põhjustas selle siiski katkestamine, mitte aeglane sõidutempo.

Kvalifikatsiooni kõige kõnekam hetk leidis aset, kui teisest voorust oli jäänud sõita viis minutit. Haasi piloot Mick Schumacher surus oma vormelit liiga kõvasti, haukas jõuliselt kõrget äärekivi ja lendas suurel kiirusel vastu raja ääres olnud betoonpiiret.

Noor sõitja oli mitu minutit masinas, kuniks lõpuks ta kiirabiautosse tõsteti ning rajalt kopteriga haiglasse lennutati. Õnneks oli selle puhul tegu ettevaatusabinõuga, sest Schumacher oli teadvusel ja suhtles inimestega.

Kolmandas kvalifikatsioonivoorus pidasid kõva heitluse taaskord maha Ferrarid ja Red Bullid. Seekord sõitis parima aja välja Perez, kes pole varem oma karjääri jooksul kvalifikatsioonis triumfeerinud. Mullu õnnestus tal parimal juhul tõusta teiseks.

Tema järel tuli kohe Leclerc, kolmandaks jäi Ferrari sõitja Carlos Sainz. Valitsev maailmameister Max Verstappen (Red Bull) piirdus neljanda kohaga. Ta kurtis, et masinal puudus kõige pehmema rehviseguga pidamine.

Tõsi, Verstappeni koht võib veel muutuda, sest kohtunikud andsid teada, et hollandlane on uurimise all.

Kvalifikatsiooni lõppjärjestus:

Enne kvalifikatsiooni:

Leclerc võitis mõlemad reedesed vabatreeningud, kuid Verstappen oli mõlemal korral tema lähimaks jälitajaks. Tõsi, Ferrari ettevalmistused reedeks said kerge hoobi, kui nii Leclerc kui ka tema tiimikaaslane Carlos Sainz seina sõitsid.

Suur küsimärk on ka see, mida suudab Mercedes. Viimasel kaheksal hooajal meeskondliku tiitli võitnud tiim oli hooaja esimesel etapil Bahrainis selgelt Ferrarist ja Red Bullist maas. Ometi suutsid Lewis Hamilton ja George Russell sealt noppida vastavalt kolmanda ja neljanda koha, sest Red Bulle tabas viimastel ringidel ebaõnn ja mõlemad vormelid pidid katkestama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles