Olümpial jäätunud peenise üle kurtnud soomlane rahustas fänne: see töötab!

Postimees Sport
Copy
Soome suusataja Remi Lindholm.
Soome suusataja Remi Lindholm. Foto: JEON HEON-KYUN

Soomlane Remi Lindholm kurtis pärast Pekingi taliolümpia suusamaratoni, mis sõideti erakordselt külmades tingimustes, et tal jäätus keset võistlust peenis ja see tekitas talle talumatut valu. Nüüd võttis meie põhjanaaber sel teemal uuesti sõna, et murelikke fänne rahustada.   

Meenutagem, et Pekingi olümpia suusakuningas krooniti tõesti erakordsetes tingimustes. Tugeva tuulekülma tõttu – kuni -26 – oli meeste maratoni toimumine pikalt kahtluse all. Lõpuks saadi võistlusega küll ühele poole, kuid selle tarbeks nihutati nii stardiaega kui ka kärbiti distantsi: esialgse 50 km asemel sõideti kõigest 28,4 km. 

Kui enne sõitu leidis säärane otsus suusaringkondades palju kriitikat – stiilis, mis maraton see selline on! – , siis pärast võistlust pressitsoonis sportlastelt ja treeneritelt teema kohta pärides, oli enamik arvamusel, et otsus oli pigem õigustatud.

Ainsa eestlasena stardis olnud Alvar Johannes Alev ise külma üle ei kurtnud, kuid tol päeval oli ta selles küsimuses pigem erandiks. «Võib-olla on olud vähe hullemad kui teistel päevadel, aga võistluse ajal ei saanud tuulekülmast eriti aru. Ainus, mis oli, et pärast riietusruumi minnes vaatas sealt vastu tõsiselt negatiivne vaatepilt: mehed värisesid ja karjusid seal. Päris kurb oli,» sõnas 36ndana lõpujoone ületanud eestlane.

Temast kaheksa kohta eespool finišeerinud Lindholmil tuli külmakraadidega võidelda ka juba rajal, eriti tegi talle muret jäätuma hakanud peenis. Finišisse jõudes asetas soomlane suguelundi soojendamiseks sellele soojakoti.

Pärast võistlust ajakirjanikega vestelnud suusahunt meenutas, et temaga on sarnane asi juhtunud ka varem, hooaja alguses Rukal, kuid Hiinas kogemus oli hullem. «See oli talumatu valu. Asetasin kottidele kuumakoti, sellest oli abi,» sõnas ta Iltalehtile.

Juba siis uuriti mehelt, et kas pärast selliseid üleelamisi on ta veel võimeline elus lapsi saama. Lindholm avas, et on.

Nüüd tuli Iltalehti selle teema juurde tagasi ning päris uuesti: kuidas on mehel isikliku varustusega lood? «See on paranenud väga hästi. Kontrollisin juba samal õhtul, kas kõik ikka töötab ja nii oli. Sai ise järgi katsetatud,» ei jäänud Lindholm kollasemal teemal vastust võlgu.

Ühtlasi andis soomlane teada, et nii mõnedki naised pakkusid selles küsimuses talle oma sooja abikätt. Neid pakkumisi Lindholm aga vastu ei võtnud. Põhjus lihtne: tüdruksõbrale poleks see meeldinud.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles