Häkkinen Schumacheri õnnetusest: mõtlesin kohe ta isa peale

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Mika Häkkinen.
Mika Häkkinen. Foto: Andrej Isakovic

Kahekordne F1 maailmameister Mika Häkkinen oli vahetult pärast Mick Schumacheri õnnetust Saudi Araabia GP kvalifikatsioonis mõistetavalt mures sakslase tervise pärast ning lisaks liikusid ta mõtted automaatselt tolle isa, Michael Schumacheri peale.

Haasi vormelit ohjav Mick Schumacher kandus kvalifikatsioonis kiiret ringi jahtides ühes kurvis masina põhjaga liiga palju kõrgele äärekivile, mistõttu kaotas vormeli tagaosa üle kontrolli ja lendas suurel kiirusel betoonseina. Sõiduki tükke oli terve avarii ümbrus täis ja sõitja jäi ise mitmeks minutiks masinasse istuma.

Nendel hetkedel kangastus Häkkinenile silme ette tema enda avarii 1995. aasta Austraalia GP-l, mis saanuks talle peaaegu saatuslikuks. Soomlase McLarenil lõhkes toona keset sirget rehv ja ta lendas 200-kilomeetrise tunnikiirusega barjääridesse.

Häkkinen sai koljuluumurru, tõsised sisesed vigastused ja kui arstid poleks sekunditega temani jõudnud, siis oleks Soome spordilegend siit ilmast lahkunud juba enne, kui ta legendi tiitli jõudis välja teenida.

«Toona polnud meil HANS kaelatuge ega muud kaitsevarustust kiivri ümber, ainult peakaitse. Selle tulemusena said kael ja aju [õnnetuse ajal] edasi-tagasi käies sageli halvasti viga. Nagu see juhtus ka minuga. Kui ma Micki õnnetust nägin, meenus mulle automaatselt enda oma,» vahendab Iltalehti vormelilegendi mõtteid. 

«Lisaks liikusid mu mõtted koheselt tema isa [Michael Schumacheri] peale. Seejärel mõtlesin Micki emale, keda mõned hetked tagasi kohtasin. Mõtlesin, et see pole üldse hea, kuid õnneks kuulsime seejärel positiivseid uudiseid, et noormees on meelemärkusel,» lausus stuudioeksperdina kohapeal viibiv Häkkinen.

Praeguseks on teada, et Schumacher ei saanud õnnetuses tõsisemaid vigastusi ning ta on ka arstide hoole alt vabaks lastud. Küll ei tule sakslane meeskonna otsusel tänasel GP-l starti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles