FOTO Vene tipptennisist on sõjale avalikult vastu

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Vera Zvonareva.
Vera Zvonareva. Foto: Marta Lavandier/AP/Scanpix

Endine maailma teine reket Vera Zvonareva on üks nendest Venemaa sportlastest, kes mõistnud president Vladimir Putini Ukrainas alustatud sõja hukka. 

Kuna meie idanaabrite juures kehtib märtsi algusest seadus, mis muudab sõjast rääkimise – või veelgi enam, selle kritiseerimise – kurjateoks, ei saa ega julge sportlased sel teemal liiga palju avalikult sõna võtta. 

Nõnda otsustas ka Zvonareva oma meelsust näidata teisiti, kirjutades mütsile pisikese, ent tähendusrikka kirja – no war ehk ei sõjale.

Vera Zvonareva oma väikese, ent tähendusrikka kirjaga. 
Vera Zvonareva oma väikese, ent tähendusrikka kirjaga. Foto: Marta Lavandier/AP/Scanpix

Kui sõja mõttes on tegemist suure žestiga, siis eile väljakul see venelannat ei aidanud. Zvonareva kaotas Miami Openi kolmandas ringis ameeriklannale Danielle Collinsile 1:6, 4:6 ning pudenes konkurentsist.

Praegu WTA-edetabelis teise saja algusesse kuuluv Zvonareva on omaaegne maailma teine reket. Tal on ette näidata 12 WTA-turniiri võitu, suure slämmi turniiridel jõudis ta omal ajal finaali nii Wimbledonis kui ka US Openil.

Küll on venelanna slämmiturniire võitnud paaris- ja segapaarismängus. Lisaks on tal ette näidata Pekingi olümpia pronksmedal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles