BLOGI Verstappen seljatas ülipingelise sõidu järel Leclerci, Hamiltoni hea tuleku rikkus tiimi prohmakas

Christopher Krutto
Copy
Sergio Perez.
Sergio Perez. Foto: ANDREJ ISAKOVIC/AFP/Scanpix

Sel nädalavahetusel võistles F1-sari Saudi Araabias Jeddah' tänavaringrajal. Valitsev maailmameister Max Verstappen (Red Bull) võttis hooaja esimese võidu, kui suutis napilt alistada Ferrari sõitja Charles Leclerci.

Esimeselt kohalt alustanud Perez suutis oma kohta hoida. Verstappen suutis stardis mööduda Sainzist ja haaras kolmanda koha. Red Bullid ja Ferrarid sõitsidki teistelt eest.

Ühel hetkel hakkasid kuuenda koha eest võitlema Alpine'i piloodid Fernando Alonso ja Esteban Ocon. Tuline heitlus lõppes sellega, et koht jäi Alonsole, kuid Bottasel õnnestus omakorda mööduda lõpuks Oconist.

Võistluse esimene märgiline hetk leidis aset 16. ringil, kui boksi tuli liider Sergio Perez. Pärast tema boksis käiku põrutas Nicholas Latifi oma Williamsi vormeliga seina ning pidi võistluse pooleli jätma. Rajale tuli turvaauto ja pea kõik keskmise seguga rajal olnud sõitjad käisid boksis.

Tänu sellele tõusis esimeseks Leclerc, kes pikalt ka edu turvaliselt hoidis. Vahepeal tegi tublit sõitu Mercedese piloot Lewis Hamilton, kes oli ennast võidelnud kuuendale kohale. Tema alustas kõva rehviseguga ja ei olnud veel 36. ringiks boksis käinud, kui hakkas uuesti asju juhtuma.

Kõigepealt kaotas Alonso vormel jõu ja tema võistlus sai läbi. Vaevaliselt õnnestus tal jõuda finišijooneni. Järgmisel ringil suri rajale ära ka Daniel Ricciardo McLaren. Samal ajal jättis võistluse pooleli ka Alfa Romeoga sõitev Valtteri Bottas, kellel oli juba varem probleeme näha. Temal õnnestus meeskonna boksini välja sõita.

Alonso katkestamise järel tuli virtuaalne turvaauto. Kui Haasi piloot Kevin Magnussen ja Aston Martini sõitja Nico Hülkenberg jõudsid vahetada oma kõva seguga rehvid keskmiste vastu, siis Hamilton magas võimaluse maha. Kuna Ricciardo auto oli boksitee sissesõidu juures seisma jäänud, siis pandi see ka lukku.

Hamilton sai boksi alles pärast kordusstarti ja kaotas kamaluga kohti.

43. ringil õnnestus Verstappenil korra liidriks tõusta, kuid siis võttis Leclerc kohe koha tagasi. Neli ringi hiljem sai ta siiski konkurendist mööda. Leclerc üritas viimastel ringidel valitsevat maailmameistrit kätte saada, kuid pidi lõpuks tunnistama hollandlase poole sekundilist parandust. Kolmandaks tuli Sainz ja neljandaks võistlust esimeselt kohalt alustanud Perez.

Top 10:

1. Verstappen
2. Leclerc
3. Sainz
4. Perez
5. Russell
6. Ocon
7. Norris
8. Gasly
9. Magnussen
10. Hamilton

Enne sõitu:

Laupäevases kvalifikatsiooniks noppis karjääri esimese kvalifikatsioonivõidu Red Bulli piloot Sergio Perez, kes edestas 0,025 sekundiga Ferrari sõitjat Charles Leclerci, kolmandaks jäi Leclerci tiimikaaslane Carlos Sainz. Valitsev maailmameister Max Verstappen (Red Bull) piirdus neljanda kohaga. Hollandlane kurtis, et masinal puudus kõige pehmema rehviseguga pidamine.

Mercedese piloot Lewis Hamilton pidi kvalifikatsioonis piirduma üldse 16. kohaga. Tõsi, rajale saab ta 15. positsioonilt, sest teises kvalifikatsioonivoorus karmi avarii teinud Haasi sõitja Mick Schumacher jääb võistluselt kõrvale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles