Suursponsoriteta jäänud Bolšunov avas viimaks suu (7)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Aleksandr Bolšunov.
Aleksandr Bolšunov. Foto: Sergei Bobylev/Sergei Bobylev/TASS

Skandaalide tõttu kahest suursponsorist ilma jäänud Aleksander Bolšunov avas viimaks suu ja rääkis avalikkusega.

Kohe pärast sõjalist sissetungi Ukrainasse hakkas Venemaa spordielu allamäge liikuma. Bolšunov lisas omakorda õli tulle, kui postitas sotsiaalmeediasse pildi endast Nõukogude Liidu võistlusvormis. See ei jätnud tema kahele suursponsorile väga palju valikuid ning kohe loobutigi venelase toetamisest.

Bolšunov on küll palju avalikkuse ees olnud, ent pole soovinud meediaga suhelda. Nüüd avas ta Venemaa meistrivõistlustel lõpuks suu. «Ootame ja vaatame, mis maailmas lähiajal juhtub. Hetkel toimuvad muutused väga kiiresti. Loodetavasti praegu toimuv peagi lõppeb ja kõik loksub paika,» lausus Bolšunov Venemaa meediale.

Bolšunov peab edaspidi hakkama saama suusatootja Rossignoli toodeteta ning Saksamaa suusavarustaja Kinetixxi abita. Esimene loobus venelase toetamisest kohe pärast skandaalset pilti NSV Liidu vormis, teine aga pärast Bolšunovi osalemist Krimmi annekteerimise kaheksanda aastapäeva tähistamisel.

Sponsoritest ilmajäämine kolmekordset olümpiavõitjat ei heidutanud. «On selge, et ettevõtted on praegu surve all. Rossignol on teinud kõik, et mul oleksid parimad suusad. Olgugi et nad on avalikult külmutanud meie koostöö, siis see ei tähenda midagi. Ma ei pane seda neile kuidagi pahaks, sest nad on endiselt minu meeskonnas,» lisas Bolšunov.

Tema teatel polnud ka midagi halba selles, et ta NSV Liidu vormis poseeris ja seda avalikult teistele näitas. «Eks iga inimene paneb loo kokku nii, nagu talle meeldib. Normaalsed inimesed saavad minust aru. Kõik, kes tahtsid seda näidata halvas valguses, teevad samamoodi kõige muuga. Ma pole kaugeltki üllatunud. Sellest pole isegi mõtet rääkida,» lõpetas Bolšunov, kellele Vladimir Putin omistas pärast kolme olümpiakulda sõjaväe kapteni auastme.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles