Kaks aastat tagasi karjääri lõpetanud Kaisa Mäkäräinenile riputati Soome meistrivõistlustel kaela kuldmedal

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kaisa Mäkäräinen.
Kaisa Mäkäräinen. Foto: Martin Schutt

Kuigi Soome laskesuusataja Kaisa Mäkäräinen tõmbas profikarjäärile 2020. aasta kevadel joone alla, pole ta püssi ja suuski päris varna riputanud. Seda tõestas ta ka nädalavahetusel toimunud Soome meistrivõistlustel. 

Sellest, et hea suusavorm pole kusagile kadunud, andis ta märku juba eelmisel talvel, kui noppis murdmaasuusatamise meistrivõistlustel naiste 10 km vabatehnika sõidus hõbemedali. Seejärel hakati ka flirtima mõttega, et äkki võiks MMiks Soome teatenaiskonda erandkorras Mäkäräineniga tugevdada, kuid sellest lõpuks siiski asja ei saanud.

Sel nädalavahetusel tõestas 39-aastane Mäkäräinen, et lisaks võiks ta jätkuvalt kuuluda ka Soome laskesuusakoondisesse. Nimelt riputati talle Oulus toimunud biatloni meistrivõistlustel kaela sprindi kuld- ja individuaaldistantsi hõbemedal.

Individuaaldistantsil tuli 2011. aasta maailmameistril tunnistada ainult Mari Ederi paremust. Muideks, praegustest Soome tipptegijatest oli Oulus puudu ainult Suvi Minkkinen, seega ei saa ka öelda, et konkurents oleks mingil põhjusel lahja olnud.

Soome laskesuusakoondise peatreenerit Jonne Kähköneni omaaegse staari hea minek aga ei üllatanud. «Oleme seda ka varem öelnud, et Kaisa võinuks oma praeguses seisus meid rahulikult olümpial aidata,» lausus ta Ilta-Sanomatile. 

Pekingi olümpial sai Soome laskesuusanaiskond koosseisus Suvi Minkkinen, Mari Eder, Erika Jänkä ja Nastassia Kinnunen parematelt ringiga sisse ning võeti rajalt maha. Lõpuprotkolli kanti 16. koht, Eesti nelik oli mäletatavasti 15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles