FOTOD ⟩ Loomaaed pakub Ukraina maletšempionile sõja ajal lohutust (1)

Postimees Sport
Copy
Natalia Žukova.
Natalia Žukova. Foto: @natalichess/Instagram

Ukraina maletaja Natalia Žukova avaldas, et hea võimalus hetkeks sõjamõtted mujale viia on minna loomaaeda. Maletšempion külastas Odessa loomaaeda ning näitas ka laiemale avalikkusele, millist elu elavad sõja keskel loomaaia asukad.

Ukraina üks nimekamaid maletajaid oli esimeste seas, kes pääses alates Venemaa sissetungist suletud olnud Odessa loomaaeda, mis taasavati rahvale eelmisel nädalal.

«Võtsin ristipoja kaasa ja tõttasin sinna. Kell 11 hommikul oli kassasabas sadakond inimest, aga saime 20 minutiga sisse. Atmosfäär on imeline! Ristipoeg arvas, et vähemalt pool linna on siin. Tulge ja te ei kahetse,» kirjeldas Žukova Instagrami postituses.

Odessa loomaaed avas taas oma uksed ning on avatud regulaarsetel kellaaegadel, pilet asutusse maksab natuke üle kolme euro ehk 100 grivnat.

Odessa ettevalmistusi võimalikuks Vene armee meredessandiks näitas ka Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi, kes postitas muuhulgas Instagrami pildi majarusude vahel malet mängivatest noormeestest. Sama fotot jagas ka Žukova ja lisas: püsige rahulikud ja mängige malet (inglise k. keep calm and play chess).

Žukova on male suurmeister, maleolümpia võitja, kahekordne Euroopa meister naiste seas. Lisaks kuulub ta Odessa linnavolikogusse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles