Südamerabanduse saanud tippkohtunik sõitis omal käel haiglasse abi otsima

Karl Mihkel Eller
Copy
Meistrite liiga 1/16-finaal 23. veebruaril Madridi Atletico ja Manchester Unitedi vahel. Fotol kohtunik Ovidiu Hategan (vasakul) ja Unitedi ründeäss Cristiano Ronaldo.
Meistrite liiga 1/16-finaal 23. veebruaril Madridi Atletico ja Manchester Unitedi vahel. Fotol kohtunik Ovidiu Hategan (vasakul) ja Unitedi ründeäss Cristiano Ronaldo. Foto: JAVIER BARBANCHO/REUTERS/SCANPIX

Euroopa jalgpalliliidu (UEFA) kõrgeima taseme kohtunik Ovidiu Hategan tundis end pärast treeningut kehvasti, sõitis ise autoga haiglasse, kus tal tuvastati südamerabandus ja ta toimetati viivitamatult operatsioonilauale.

Rumeenia jalgpallikohtunik Hategan on karjääri jooksul õigust mõistnud paljudel olulistel turniiridel, näiteks mulluse EM-finaalturniiril, aga ka tänavu Meistrite ja Euroopa liigas. 41-aastane rumeenlane murdis maailmameedia uudiskünnise aga hoopis oma tervisemurega, kirjutas Daily Mail.

Erinevate meediaväljaannete andmetel hakkas Hateganil pühapäeval kodus pärast füüsilist treeningut halb ja ta otsustas autorooli istuda ja haiglasse sõita. Lihtsalt erakorralisele vastuvõtule läinud kohtunikul tuvastati südamerabandus ja ta läks kohe operatsioonile.

Rumeenia meedia andmetel operatsioon õnnestus ja 41-aastane Hategan on teatanud, et tunneb end hästi ning peaks täielikult taastuma. Muide, Hategan on ametilt arst ning ilmselt tunnetas mees aegsasti, et tegemist on raskema terviserikkega ja püüdis kiirelt abi otsida.

Kõiges neli päeva enne südamerabandust tegutses Hategan neljanda kohtunikuna Inglismaa ja Austria MM-valikmängus. Kuna rahvusvahelise jalgpalliliidu (FIFA) eeskiri sätestab, et tippkohtunik peab karjääri lõpetama 45-aastaselt, siis võiks Hategan teoreetiliselt veel pallimurule naasta, kuid eks aeg annab arutust, kas see ka tõeks saab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles