Ultratriatleet Ratasepp paneb oma võimed proovile uue hullumeelse väljakutsega

Postimees Sport
Copy
Rait Ratasepp Kanaaridel.
Rait Ratasepp Kanaaridel. Foto: Jakob Meier

Hullumeelsete väljakutsete poolest tuntud ultratriatleet Rait Ratasepp paneb end vähem kui kahe nädala pärast proovile 24-tunni jooksus Hispaanias. Jätkuvalt 60-kordsest ultratriatlonist taastuv Ratasepp pole varem selles jooksuformaadis võistelnud.

Detsembri alguses lõpetas Ratasepp Kanaari saarestikus asuval Fuerteventura saarel 60-kordse ultratriatloni, millest taastumine on kestnud tänaseni. «Taastumine 60-kordsest ultratriatlonist on kulgenud sarnaselt 40-kordsele - s.t. füüsis taastub kiiresti, kuid vaimne pool võtab palju aega ning kestab ka praegugi. Nagu talvel kombeks, keskendusin ka seekord jooksuvõimekuse arendamisele. Sellel aastal olen jooksnud juba üle 2000 km,» kirjutas ta Facebookis.

Ratasepp tunnistas, et vahepeal on tulnud tal rinda pista mitme külmetusega ning läbi põdeda ka koroonaviirus, kuid treeningutega võib rahule jääda, sest keha talub koormust ja kiirust päris hästi. «Nimelt eelmisel nädalal sai tehtud kolm kiirusvõimekust arendavat trenni ning üks 69 km pikkune jooksupäev. Kokku sai eelmine nädal joostud 300 km.

Vähem kui kahe nädala pärast on plaanis end proovile panna 24 tunni jooksus Hispaanias. Varem ei ole ma selles formaadis võistelnud. Igatahes minu nägemus ettevalmistusest on tehtud ja eks aeg näitab, kas sai tehtud õigesti,» teatas Ratasepp.

5. oktoobril alustas Ratasepp Fuerteventura saarel rasketes tingimustes 60-kordse ultratriatloni formaati. Ta läbis iga päev ühe täispika triatloni ehk ujus 3,8 km, sõitis rattaga 180 km ning jooksis 42,2 km. Kokku on see teinud 228 km vees, 10 800 km rattal ja 2532 km joostes. 3. detsembril jõudis Ratasepp ränkraske katsumuse finišisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles