Süü- ja igavustunne viis Norra suusakuulsuse ametist

Postimees Sport
Copy
Ola Vigen Hattestad (paremal) 2011. aastal Otepää MK-etapil.
Ola Vigen Hattestad (paremal) 2011. aastal Otepää MK-etapil. Foto: PRIIT SIMSON/POSTIMEES/SCANPIX

Murdmaasuusatamise sprindi olümpiavõitja Ola Vigen Hattestad otsustas, et astub tagasi Norra murdmaasuusanaiskonna peatreeneri ametikohalt. Kunagine tippsprinter töötas selles ametis kaks aastat, kuid otsustas loobuda perekondlikel põhjustel.

2014. aasta Sotši olümpiavõitja ja kahekordne maailmameister Hattestad alustas tööd Norra naiskonna peatreenerina 2020. aasta mais. Norra rahvusringhäälingu andmetel loobus ta tööst perekondlikel põhjustel.

Nimelt sai ta eelmisel suvel isaks, kui sündis tütar. Ta tundis, et on tööl hajevil ja tunneb igavust, sest tahaks olla kodus. Peamiselt sellest tekkinud süütundest otsustaski ta ametist loobuda.

Hattestad lõpetas karjääri 2018. aastal, mil 39-aastane norralane siirdus treeneritööle Sloveeniasse. Muide, seal juhendas Hattestad teiste hulgas ka oma abikaasat Katja Višnari, kes 2020. jaanuaris suusad varna riputas.

Sportlik paar otsustas kahe aasta eest kolida tagasi Norrasse. Mõistagi leiti kogenud Hattestadile ka kodumaal väljund, temast saigi naiste murdmaakoondise peatreener. «Pärast lepingu sõlmimist avasime Katjaga pudeli. See on unistuste töö,» teatas kahekordne maailmameister ja olümpiavõitja toona.

Tänavuse hooajaga lõpetas oma sportlastee ka Norra koondise tipp Therese Johaug.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles