Venemaa koondise endine väravakütt: saatsin eksnaise põrgusse, ta on Kremli propagandast zombistunud

Karl Mihkel Eller
Copy

Nõukogude Liidu, Venemaa ja Ukraina jalgpallikoondiste endine väravakütt Oleh Salenko tunnistas avameelses intervjuus, et on oma Venemaal elava eksnaise ja lapse sisuliselt põrgusse saatnud, sest nad on Kremli propagandast zombistunud.

Ukraina passiga 52-aastane Salenko mängis pika ja kuulsusrikka karjääri jooksul mitmes välisklubis ning on viimase kuu jooksul andnud erinevatele meediaväljaannetele intervjuusid ja valgustanud neid, mis Ukrainas tegelikult toimub.

Hiljutises usutluses FanDay.net’ile rääkis ta, et oma eksabikaasa ja lapse emaga on tal suhted lõplikult karile jooksnud. «Saatsin eksnaise põrgusse, ta on Kremli propagandast zombistunud. Teise naise koos lapsega saatsin Itaaliasse,» ütles Salenko.

Endine koondislane elab Kiievis, kuid ütles, et polnud esimeste seas, kes liitus Ukraina maakaitsega. Nüüd valitseb nende ukse taga järjekord, et end pealinna kaitsmiseks kirja panna.

Ta ei hoidnud ennast tagasi ka Vladimir Putini ja Aljaksandr Lukašenka aadressil. «1990ndatel kuulsin ma Peterburi linnapea Anatoli Sobtšaki turvamehest. See endine ihukaitsja on nüüd 22 aastat juhtinud riiki ja ta laual on tuumanupp. Selge, et ta on oma mõistuse juba ammu kaotanud. Lukašenka on Valgevenet juhtinud 28 aastat,» ütles ta ja kiitis USA valimissüsteemi, kus president saab ametis olla kaheksa aastat ja siis enam võimule ei pääse.

Salenko on 1994. aasta MM-finaalturniiril löödud kuue väravaga kuldsaapa omanik ning esindas 1980ndatest kuni 2000ndate alguseni väldanud profikarjääri jooksul klubisid Venemaal, Ukrainas, Hispaanias, Šotimaal, Türgis ja Poolas.

USAs toimunud MM-finaalturniiril lõi Salenko viis väravat ühes kohtumises, seda Kameruni vastu. Tegemist on jätkuvalt rekordilise väravatesajuga, mida pole finaalturniiril seni ületatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles