Olümpiavõitja pereliikmed on Mariupoli piiramisrõngas: natuke veel ja nad surevad nälga (1)

Postimees Sport
Copy
Olena Savtšenko.
Olena Savtšenko. Foto: Gerd Gruendl/imago/Beautiful Sports/Scanpix

2018. aasta olümpiavõitja Olena Savtšenko kardab oma lähedaste pärast, kes on jäänud Vene armee piiramisrõngasse võetud Mariupolisse. Praegu Saksamaal elavat iluuisutajat tülgastavad ka Jevgeni Pljušenko väljaütlemised, mis kiidavad Venemaa sõjategevuse Ukrainas heaks.

Savtšenko sõudis hiljuti abieluranda, sai emaks ning juhendab Hollandi koondist. Vladimir Putini invasioon Ukrainasse varjutas aga selle päikese. «Minu pere on Mariupolis ja üks minu lähedastest sai Venemaa rünnakutes vigastada. Teised pereliikmed on varjunud keldritesse ja ei saa lahkuda. Neil hakkab toit otsa saama. Natuke veel ja nad surevad nälga,» rääkis Savtšenko Eurospordile.

Muidugi mõista kiidab ta heaks sanktsioonid, mis lääs on Venemaale kehtestanud, kaasa arvatud agressori tõrjumise spordimaailmast. Samas oli ta jahmunud endise tippuisutaja Pljušenko avaldustest.

«Kui ma seda nägin, siis kaotasin hääle. Inimesed surevad, riik laguneb, see on katastroof. Ja siis sellised sportlased elavad Putinile kaasa. See on ebainimlik,» viitas Savtšenko Putini kihutuskõnele Lužniki staadionil, kus lõi kaasa ka Pljušenko.

38-aastane Savtšenko esindas kuni 2002. aastani Ukrainat, kuid hakkas seejärel võistlema Saksamaa lipu all. Paarisuisutamises on tal ette näidata kolm olümpiamedalit, neist kuldne 2018. aasta Pyeongchangi mängudelt. Lisaks on ta mitmekordne maailma- ja Euroopa meister.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles