FOTOD Maailmameister võitis karjääri viimase medali superkangelaseks riietatuna

Postimees Sport
Copy
Dominik Windisch Pekingi olümpiamängudel.
Dominik Windisch Pekingi olümpiamängudel. Foto: KIM HONG-JI/REUTERS/Scanpix

Märtsi keskel teatas Itaalia laskesuusataja Dominik Windisch, et lõpetab tänavuse hooaja järel karjääri. 2019. aastal ühisstardiga sõidu MM-kulla võitnud itaallane tegi profikarjääri viimase stardi Itaalia meistrivõistlustel, kus said pronksi. Medalist rohkem tähelepanu pälvis tema väljanägemine, sest mees oli riietatud Supermani kostüümi.

Kui Windischi ainus MM-kuld pärineb ühisstardiga sõidust, siis täpselt samal distsipliinil võitis ta ka karjääri viimase medali. Val Martellos toimunud riigi meistrivõistlustel tuli ta aga starti superkangelaseks riietatuna. Ta oli vastavat kostüümi palehigis eelmistel päevadel otsinud.

«Eks kostüüm osutus lõpuks häirivaks, aga ma olen võistelnud ka keerulisemates oludes,» ütles mees kohalikule meediale.

Windischi karjäär oli kahtlemata edukas. MK-sarjas võitis ta kaks etappi, tuli 2019. aastal maailmameistriks, on olümpiamängudelt võitnud kolm pronksi ning MMidelt lisaks kullale ühe hõbeda ja ühe pronksi.

Muide, too Rootsis Östersundis võidetud MM-kuld on biatloniajaloo üks pöörasemaid. Enne ühisstardiga sõidu viimast tiiru oli Windisch alles 11. kohal, kaotades näiliselt kindlalt võistlust juhtinud norralasele Johannes Thingnes Bø'le ja venelasele Jevgeni Garanitševile ligi minutiga.

Viimases tiirus, kus puhus maru, suutis aga Bø teha koguni viis möödalasku ja Garanitšev eksis neljal korral. Et eksijaid oli veelgi ning Windisch läbis lasketiiru puhtalt, õnnestus tal uskumatu stsenaariumiga võistlus võita.

Video Windischi kullasõidust, mis ajas kõik spordisõbrad pöördesse:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles