Eestiski mänginud Ukraina korvpallurit ei võetud sõtta, sest on liiga pikk

Postimees Sport
Copy
Oleksi Adediran (palliga) 2012. aastal Valga korvpallikooli ridades mängimas.
Oleksi Adediran (palliga) 2012. aastal Valga korvpallikooli ridades mängimas. Foto: Arvo Meeks/Valgamaalane/Scanpix

Ukraina passiga, kuid Vene-Nigeeria päritolu korvpallur Oleksi Adediran avaldas, et teda ei võetud Ukraina sõjaväkke, sest ta on liiga pikk.

Hooajal 2012/13 põgusalt ka Valga korvpalliklubisse kuulunud Adediran kuulutas, et panustab vabatahtlikuna Ukraina kaitsmisesse, kuid rindele teda kummalisel kombel ei saadeta. «Sõdima mind ei lasta, olen kaevikute jaoks liiga pikk. Ma väga tahtsin, abikaasa oli sellele vastu. Järjekord sõjaväkke pääsemiseks on pikk ja paljud saavad eitava vastuse,» rääkis 203 cm pikkune Adediran Ukraina väljaandele Sport.

Nüüd tegutseb Adediran vabatahtlikuna ja viib võitlejateni hommikusööke ja lõunaid. Ta kinnitas, et piirkonnas, kus ta tegutseb, Venemaa sõdureid veel näha pole, küll aga lendavad üle pea raketid.

«Minu olukord on lihtne. Täiskasvanuna pean esmalt on pere kaitsma. Kõik peaksid nii tegema. Kui mind võitlema ei lubata, siis ei tohi ka koju peitu minna. Ma ei saa neid, relv käes, aidata, sest öeldi, et ma pole veel valmis ja ei oma väljaõpet. Seega olengi valmis vabatahtlikuna tegutsema,» lisas mees.

39-aastane Adediran on karjääri jooksul mänginud Eestis, Ukrainas, Lätis ja ka Gruusias. Tema ema on venelanna ja isa nigeerlane ning tema emakeeleks on vene keel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles