Koduste kangelaslikkus aitas Ukraina tennisetähel läbi valu mängida, ent lõpuks andis keha alla

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Elina Svitolina.
Elina Svitolina. Foto: Geoff Burke/USA Today Sports/Scanpix

Ukraina tennise esireket Elina Svitolina (WTA 20.) hoidis vaatamata sõjale turniiridel kodumaa lippu kõrgel, ent peab nüüd tegema pikema mängupausi.

27-aastase mängija viimased võistlused pole eriti hästi õnnestunud. Svitolina jõudis märtsi alguses Mehhikos madalama kategooria (WTA 250) turniiril kolmandasse ringi, ent piirdus nii Indian Wellsis kui ka Miamis ühe matšiga. Ent sellel oli ka selge põhjus.

«Viimased paar kuud on olnud ülimalt keerulised. Mitte ainult vaimselt, aga ka füüsiliselt. Juba pikemat aega segab mind seljahäda,» selgitas Svitolina – kes sotsiaalmeedias kasutab abikaasa perenime Monfils – Twitteris.

«Valu tõttu ei saanud ma parimal viisil turniriideks valmistuda. Samal ajal jälgisin valuga südames kodumaal Ukrainas toimuvat. Näen, kui vapralt ja hingestatult kaitsevad Ukraina inimesed meie kodumaad. See andis mulle tõuke jätkata ja väljakul võidelda.

Aga nüüd ei pea mu keha enam sellele vastu ja vajan puhkust. Seega pean kurvastusega teatama, et jään eemale Fed Cupi mängudelt ja mõnelt oma Euroopa lemmik turniirilt. Aga olen kindel, et varsti kohtume taas! Tänan kõiki toetuse eest sel raskel perioodil.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles