Leedu korvpalliäss pääses lepingust Venemaa suurklubiga ning leidis uue mängupaiga

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Arturas Gudaitis.
Arturas Gudaitis. Foto: Maksim Konstantinov/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Leedu korvpallikoondise tsenter Arturas Gudaitis pääses Peterburi Zenitist priiks ning lõpetab hooaja Itaalia meistriliigas Napolis.

Juunis 29. sünnipäeva tähistavat pallurit sidus Venemaa suurklubiga leping 2023. aasta suveni. BasketNewsi andmetel otsisid mõlemad osapoole võimalust kontrahti lõpetamiseks ning nüüd see ka õnnestus.

Gudaitis pidas Zenitis viimase mängu 4. jaanuaril. Üsna ruttu pärast Venemaa sissetungi Ukrainasse läks ta koju ning idapiiri taha enam ei naasnudki. Kuuldavasti olid leedulasest huvitatud mõned kohalikud klubid aga maad uuriti ka Hispaania kõrgliigast.

Valik langes Itaalia kasuks, kus Gudaitis tegutses ka 2017.-2020. aastani. Toona kaitses ta Milano Armani värve, nüüd tõmbab aga selga eelmise hooajaga (taas) meistrisarja tõusnud Napoli vormi.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sageli vigastuste kimpus oleva Gudaitise saagiks jäi tänavu Euroliigas 17 mängus keskmiselt 19 minutit, 6,7 punkti ja 4,2 lauapalli. 

Itaalia kõrgliigas mängib ka kolm Eesti koondislast. Nii Siim-Sander Vene (Varese), Kaspar Treier (Sassari Dinamo) kui ka Mikk Jurkatamm (Treviso) võitlevad play-off'i pääsu eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles