Ukraina olümpiamedalisti pere on Donetskis hädas: isa riskib eluga, et halvatud vend ja ema saaks midagigi süüa

Postimees Sport
Copy
Alina Šinkarenko EM-medaliga.
Alina Šinkarenko EM-medaliga. Foto: Wikpedia

Suvisel Tokyo olümpial Ukraina koondisega võistkondliku sünkroonujumise pronksi võitnud Alina Šinkarenko poleks ilmselt iialgi uskunud, et napilt pool aastat pärast elu üht kaunimat päeva saabub nõnda raske aeg.

23-aastane sportlane on üks neist, kelle pere sõjakoleduste pärast kannatab. Šinkarenko võeti koos teiste koondisekaaslastega Itaalias vastu, ent lähedased jäid koju Donetskisse maha. Olümpiamedalist valutab nende pärast iga päev südant. 

«Kardan väga oma vanemate pärast. Minu vend on halvatud, ema peab kogu aeg temaga olema ega saa tööl käia. Ainult isa saab töötada. Ja inimesi väravatakse lihtsalt tänavalt rindele. Pelgan, et isa mobiliseeritakse samuti,» rääkis Šinkarenko sotsiaalmeedias.

«Isa riskib igal hommikul, et varavalges tööle minna ja hilja õhtul koju naasta. Ainult nii saab pere midagigi süüa. Isa ütles ütles mulle, et ta nägi, kuidas proteesiga mees sõtta viidi. Lisaks väravatakse ka astmaga mehi.»

Ta jätkas: «Neid korjatakse lihtsalt bussipeatusest peale. Seejärel riietatakse vormi ja viiakse Harkovisse eesliinile. See on õudne. Muretsen isa pärast. Temata jääks vend ja ema täiesti rahata. Ma ei saa neile ka raha saata, sest puudub igasugune pangasüsteem. Kaheksa aasta jooksul pole Donetskis midagi tehtud, poes saab tasuda vaid sularahas.»

Lisaks olümpiapronksile leiab Šinkarenko auhinnakapist igat karva EMi ja MMi medaleid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles