Tippsportlaste südameprobleemide kasvu võib põhjustada koroonaviirus

Christopher Krutto
Copy
Belgradi Crvena Zvezda keskmängija Mochael Ojo suri 2020. aasta augustis. Kuu varem oli ta põdenud koroonaviirust. Värske uuringu põhjal suurendab viiruse põdemine südamehaiguste ja trombide riski.
Belgradi Crvena Zvezda keskmängija Mochael Ojo suri 2020. aasta augustis. Kuu varem oli ta põdenud koroonaviirust. Värske uuringu põhjal suurendab viiruse põdemine südamehaiguste ja trombide riski. Foto: Andrej Cukic/Epa/Scanpix

Paljudel spordifännidel on endiselt meeles kaadrid mullusest Taani ja Soome jalgpalli EMi kohtumisest, kui Christian Eriksen väljakul kokku kukkus ja teda seal tükk aega elustati. Pärast seda juhtumit on spordimaailm elanud üle veel mitu šokeerivat hetke, neist viimase alles ülemöödunud nädalal, kui Itaalia jalgrattur Sonny Colbrelli Kataloonia velotuuri esimese etapi järel kokku kukkus ja elustamist vajas. Kas tippsportlaste seas on südameprobleemid tõesti saanud tavapärasemaks?

Lisaks neile kahele näitele võib tuua veel mitu näidet eri spordialadelt. Kui mõnel juhul on lood saanud õnneliku lõpu, siis mitte alati. Näiteks läks hästi möödunud hooajal eestlase Henri Järvelaiuga klubi jaganud islandlasel Emil Palssonil, kes kukkus sarnaselt Erikseniga palliplatsil kokku ja keda tuli elustada. Tema pääses eluga.

Aga 2020. aastal kukkus korvpalli Euroliiga klubisse Belgradi Crvena Zvezda kuulunud Michael Ojo treeningul kokku ja suri. Arstid tuvastasid, et südameataki tagajärjel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles