KOLUMN ⟩ Ville Arike: Aivar Pohlak, palun jõulist avaldust, et Eesti jalgpalli on tabanud fiasko ja tuleb hakata vigu parandama (1)

Ville Arike
, ajakirjanik
Copy
Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak.
Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak. Foto: Madis Sinivee

Eesti jalgpallikoondise langemine Euroopa mudaliigasse tähendab seda, et oleme maailmajao seitsme nõrgima seas. Mõne aasta eest tekitatud Rahvuste liigas mängitakse neljal tasemel ning see näitab sulle halastamatult ära, millisel neist sa oled. Halle toone pole, mustvalgelt on kirjas, et hakkame järgmises tsüklis mängima kohtadele 49-55.

Eesti koondise tulihingelisi fänne koondava rühmituse Jalgpallihaigla esindajad panid pärast teisipäevast mängu jalgpalliliidu kontori ukse ette leinaküünlaid ja nentisid, et pärast 30 aastat oma jalgpalli arendamist oleme alguses tagasi. Kui vaadata kiretut statistikat, siis kaotasime Küprosele omavaheliste matšide ajaloos 1990-ndatel kolm esimest mängu, aga kuues järgmises enam mitte. Nüüd jäime alla esimest korda pärast 1996. aastat. Ehk oleme tagasi umbes seal, kus kutsusime islandlase Teitur Thordarsoni Eestisse õpetama, mis asi see tänapäevane jalgpall üldse on.

Kõik need 30 aastat, millest viimased 15 alaliidu presidendina, on Eesti jalgpalli niite tõmmanud üks mees, Aivar Pohlak. Pärast mudaliigasse langemist – nagu pärast ükskõik millisel elualal suurt ebaõnnestumist – räägitakse jälle peade veeremisest. Jalgpalliliidu juhatuse liige Are Altraja juba jõudis Õhtulehes kuulutada, et ei hakka siin miski veerema, kedagi üles ei pooda ja maha ei lasta.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles