Ukraina kaitseks relva haaranud sporditäht lahkub rindelt (2)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Oleksandr Ussõk.
Oleksandr Ussõk. Foto: Efrem Lukatsky/Scanpix

Poksi valitsev maailmameister Oleksandr Ussõk naasis veebruaris kodumaale, et astuda vastu Venemaa vägedele. Nüüd on ta otsustanud siiski karjääri jätkamiseks rindelt lahkuda.

Valitsev raskekaalu poksi maailmameister ja kunagine olümpiavõitja Ussõk pidi rindelt lahkuma, kuna peab valmistuma korduskohtumiseks Anthony Joshuaga. Ta andis Tšehhis sellel teemal ka pressikonverentsi ning kinnitas, et paljud ukrainlased toetasid teda selles valikus.

«Mulle jääb igavekseks meelde, kuidas lapsed jooksid keldritesse, kui nad kuulsid väljas karmi sireeni. Ma ei soovi sellist kogemust mitte kellelegi. Isegi mitte enda suurimale vaenlasele,» lausus Ussõk.

Ukrainas pole meestel vanuses 18–60 lubatud eriloata riigist lahkuda. Ussõk võis siiski kodumaalt mõneks ajaks minema minna, kuna tal on kolm alaealist last. See on üheks kriteeriumiks, mille korral lubatakse meestel vabalt riigist lahkuda.

«Sõbrad ütlesid, et peaksin ikkagi poksiga jätkama. Nõnda saame Ukraina lippu veelgi kõrgemalt lehvitada ja rääkida maailmas, kuidas meie kodumaal praegu asjad tegelikult on. Minust oleks nõnda Ukrainale veelgi rohkem kasu,» lisas Ussõk.

Ukraina poksitäht on pehmelt öeldes kurb, et leidub inimesi, kes toetavad sõdimist ja leiavad, et Vladimir Putini käsud on õiged. Nende hulka kuulub ka Venemaa poksija Aleksandr Povetkin.

«Kristlasena on mulle õpetatud, et inimest ei tohi välimuse järgi hinnata ja kedagi ei mõisteta arvamuste põhjal hukka. Samas, inimesed, kes toetavad sõda, on lihtsalt mentaalselt haiged. Neid inimesi ei saa kuidagi teisiti nimetada,» leidis Ussõk, kellelt uuriti ka, mida ta ütleks Putinile, kui tal oleks selleks võimalus.

«Mitte midagi! Mul pole sellisele inimesele mitte midagi öelda,» lõpetas ukrainlane.

Ussõk liiga kauaks Tšehhisse pidama ei jää. Ta lendab peagi treeninglaagrisse, mis peaks toimuma Saudi Araabias, Kataris või Dubais. Tema vastasseis Joshuaga peaks praeguste plaanide järgi toimuma juuni lõpus Saudi Araabias.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles