PSG president Superliigast: süütud inimesed surevad Ukrainas, aga meie vaidleme siin sellistel teemadel?

Karl-Joosep Küngas
Copy
PSG president Nasser Al-Khelaifit koos Lionel Messiga.
PSG president Nasser Al-Khelaifit koos Lionel Messiga. Foto: Stephane De Sakutin/SCANPIX

Peagi möödub aasta hetkest, mil mitmed Euroopa jalgpalli tippklubid tulid lagedale ideega hakata mängima Superliigas, kuhu väiksematel meeskondadel pole asja. Kuigi see idee vaibus üsna kiiresti, siis endiselt leidub neid, kes soovivad seda ellu viia.

Üheks peamiseks Superliiga vedajaks on Madridi Reali president Florentino Perez, kes proovis läinud kuul enda paati meelitada ka Pariisi Saint-Germaini tegevjuhti Nasser Al-Khelaifit. Prantsusmaa tippklubi oli Euroopas üks vähestest, kes kohe selle idee maha kandis. Olukord pole ka muutunud täna.

«Ma lausa vihkan öelda väljendit «Superliiga». See tegelikult on kolme klubi ettevõtmine ning neil pole reaalselt võimalust enda plaani ellu viia. Ma ei saa üldse aru, miks me peaksime antud teemal jalgpalliklubi presidentidega vestlema. Süütud inimesed surevad Ukrainas ja neil pole kohta, kus magada, aga meie räägime siin sellistel teemadel?» lausus Al-Khelaifi BBC-le.

PSG presidendi sõnul on jalgpall ikkagi ühiskonna osa ning kõikidel peaks jääma võimalus mängida kõige kõrgemal tasemel. Kui Superliiga oleks kõikidele avatud, siis võiks PSG olukorda arutada, ent praegusel juhul pole nende osalemine seal kindlasti võimalik.

«Finantsiliselt oleks see meile ülikasulik. Ma oleks möödunud aastal teeninud ainult lepingule alla kirjutades 400 miljonit eurot PSG-le, aga see polnuks õige. Jalgpalli võlu kaoks säärase Superliiga loomisega täiesti ära,» lisas PSG president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles