FIFA kinnitas vene keele üheks ametlikuks keeleks, Venemaa liikmelisust ei peatatud (5)

Toimetas Ville Arike
Copy
FIFA kongress peetakse aasta lõpus MM-finaaturniiri võõrustavas Katari pealinnas Dohas.
FIFA kongress peetakse aasta lõpus MM-finaaturniiri võõrustavas Katari pealinnas Dohas. Foto: NOUSHAD THEKKAYIL/EPA/SCANPIX

Venemaa meedia pelgas paari päeva eest, et rahvusvahelise jalgpalliliidu (FIFA) kongressil Dohas peatatakse riigi liikmelisus selles organisatsioonis, kuid tegelikult midagi niisugust ei juhtunud. Venelased said hoopis ühe hea uudise.

Just mõne minuti eest kinnitas FIFA vene keele organisatsiooni üheks ametlikuks keeleks, teatas agentuur RIA Novosti.

Ning Venemaa liikmelisuse küsimust ei arutatud. Kui kongressi päevakord avaldati, oli seal ühe punktina kirjas mõne liikme organisatsioonist väljaarvamine või liikmelisuse peatamine. Vene meedias peljati, et see käib nende riigi kohta.

Tegelikkuses FIFA kongress Venemaa liikmelisuse küsimust ei arutanud. Hääletusele pandi hoopis kolme teise riigi, Pakistani, Zimbabwe ja Keenia liikmelisus. Erinevate FIFA reeglite rikkumiste tõttu otsustati vajaliku häälteenamiusega nende kõigi kolme riigi alaliidu liikmelisus FIFAs peatada.

Veebruari lõpus olid FIFA ja Euroopa jalgpalliliit UEFA Ukrainas algatatud sõja tõttu eemaldanud Venemaa klubid ja koondised määramata ajaks oma egiidi all peetavatelt rahvusvahelistelt võistlustelt. Seetõttu ei saanud Venemaa koondis jätkata MM-valiksarja.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles