Tommi Mäkineni kohtusaaga lõppes

Christopher Krutto
Copy
Tommi Mäkinen (vasakul).
Tommi Mäkinen (vasakul). Foto: Mihkel Maripuu

Neljakordse autoralli maailmameistri Tommi Mäkineni kohtusaaga sai lõpu ning mees peab maksma pea 47 000 eurot trahvi.

Soome ringkonnakohus määras neljakordsele autoralli maailmameistrile ja endisele Toyota tiimipealikule Tommi Mäkinenile jaanuaris 46 800 euro suuruse rahatrahvi, sest too vassis kolme aasta eest liiklustrahvi protokollis oma sissetulekuga.

Mäkinen ei olnud sellega rahul ja kaebas otsuse edasi. Nüüd otsustas Vaasa apellatsioonikohus, et Kesk-Soome ringkonnakothu otsus jääb jõusse. See tähendab, et Mäkinen peab trahvi ära tasuma.

Kohtuotsusest tuli välja, et Mäkinen ei andnud võimudele 2019. aastal oma sissetulekute kohta õiglast infot. 2019. aasta lõpus jäi toona Toyota rallitiimi pealiku kohuseid täitnud Mäkinen Kesk-Soomes Toivakal vahele kiiruseületamisega, kui kihutas 100 km/h piirkiirusega alas 149 km/h.

Algselt määrati talle 37 000 euro suurune trahv, kuid Mäkinen täpsustas hiljem, et tema sissetulekud on drastiliselt vähenenud ja trahv kahanes 3000 eurole.

Dokumentide põhjal ütles ta, et teenib ühes kuus umbes 10 000 eurot. Tuludeklaratsioon rääkis aga muud juttu ning tuli välja, et ta teenib kuus keskelt läbi 62 033 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles