Bolšunovi treener: kas norrakad teavad, et nende riik on ka tsiviilelanikke pommitanud? (8)

Postimees Sport
Copy
Venemaa suusatreener Juri Borodavko 2011. aastal Tehvandil.
Venemaa suusatreener Juri Borodavko 2011. aastal Tehvandil. Foto: Margus Ansu/Postimees/Scanpix

Venemaa murdmaasuusakoondise ja Aleksander Bolšunovi treener Juri Borodavko süüdistab norralasi agressiooni ja sõjateemadel silmakirjalikkuses. Tema sõnul on kohatu süüdistada Venemaad sõjakuritegudes, kui ka näiteks NATO liikmed, nende seas ka Norra, on osalenud tsiviilisikute pommitamises Liibüas.

Sarnaselt paljude spordialadega on ka suusatamises Venemaa koondislased rahvusvahelistest võistlustest isoleeritud. Venemaa koondise treener Borodavko ei saa aru, miks on näiteks norralased Venemaa armee käitumise peale Ukrainas vihased, kuigi on ise varasemalt korraldanud küsitavaid pommitamisi.

«Venemaad süüdistatakse sajas surmapatus. Kas need samad norralased teavad, et nende lennukid pommitasid Liibüas süütuid tsiviilisikuid ja heitsid nende peale 500 pommi? Äkki nad lülitavad ennast ka MK-sarjast välja ja karistavad tagasivaatlikult ka ennast? Mõelge ikka enne, kui riiki ja sportlasi süüdistate,» ütles Borodavko Venemaa väljaandele Championat, vahendas Ilta-Sanomat.

Norra osales 2011. aastal sõjalises liidus, mis korraldas pommitamisi Liibüa toonase režiimi vastu. Hiljem on Norra ja Ühendkuningriigid tunnistanud, et Liibüa kodusõjas langetati otsuseid vähese ja ka vale informatsiooni põhjal.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles