Wimbledoni reeglid: Venemaa sportlased peavad kinnitama, et ei saa raha Putinilt ega tema administratsioonilt

Postimees Sport
Copy
Daniil Medvedev 2021. aastal Wimbledoni turniiril.
Daniil Medvedev 2021. aastal Wimbledoni turniiril. Foto: Tim Ireland via www.imago-images.de/Scanpix

Briti võimud kohustavad Venemaa tennisiste täitma deklaratsiooni, kus nad kinnitavad, et neid ei toeta otseselt Vladimir Putin ega tema abilised. See võib tähendada, et kui praegune maailma teine reket Daniil Medvedev keeldub sellisele dokumendile alla kirjutamast, siis ei saa ta suvel Wimbledoni suure slämmi turniiril osaleda.

Ühendkuningriigi asespordiministri Nigel Huddlestoni sõnul peavad kõik Venemaa sportlased andma kirjaliku garantii, et nad ei toeta Putinit. Ilma garantiita ei saa venelased ega valgevenelased Suurbritannias sporti teha, vahendas Ilta-Sanomat.

Huddlestoni sõnul peavad sportlased kuulutama end tõeliselt neutraalseks. «Me tahame kirjalikku garantiid, et nad ei saa raha Putinilt, Putini administratsioonilt ega Valgevenelt. Nad peavad näitama, et nad on sõltumatud ja neutraalsed sportlased, kellel pole Putiniga mingit seost. Nõuame kinnitust, et sportlased ei toeta Putinit, Venemaad ega Valgevenet,» ütles Huddleston.

Mirrori arvates on Medvedevil ja naiste maailma viiendal numbril, valgevenelannal Arina Sabalenkal ministri nõudmist võimatu ja isegi ohtlik täita.

Pärast Ukrainas alanud sõda pole erinevad suurturniirid Venemaa ja Valgevene sportlasi eemale tõrjunud. Samas paljude teiste spordialade suurvõistlustel on nende riikide sportlastel osalemine täielikult keelatud.

Praegu on Venemaa ja Valgevene mängijatel lubatud mängida ATP ja WTA turniiridel. Turniiridel mängivad nad neutraalsete sportlastena ega esinda oma riiki. Wimbledoni tenniseturniir mängitakse Londonis 27. juunist kuni 10. juulini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles