Inimõiguste rikkumises süüdistatav jalgpalli MMi korraldaja tegi üllatava avalduse

Postimees Sport
Copy
FIFA president Gianni Infantino (vasakul) ja MM-finaalturniiri korralduskomitee juht Hassan Al-Thawadi.
FIFA president Gianni Infantino (vasakul) ja MM-finaalturniiri korralduskomitee juht Hassan Al-Thawadi. Foto: HAMAD I MOHAMMED/REUTERS/Scanpix

Tänavu jalgpalli MM-finaalturniiri võõrustava Katari korralduskomitee juht ütles, et nende aadressil tehtud mängijate ja treenerite kriitika inimõiguste rikkumiste kohta põhineb kehval informatsioonil ja tema rahvas ei tohiks vabandada, et nad MMi korraldavad.

Katarit on riigi inimõiguste olukorra pärast tugevalt kritiseeritud. Riigis kehtivad ranged LGBTIQ+-vastased seadused, samas tuntakse muret ka võõrtööliste kohtlemise pärast.

«Mõned inimesed on teinud avaldusi, mis minu arvates olid halvasti informeeritud. Me ei tohiks vabandada oma ambitsioonide pärast seda turniiri korraldada, sest oleme jalgpalli armastav piirkond.

«Oleme jalgpallihullud, nagu on paljud teised igal pool mujal. Meil ​​on õigustatud ambitsioon esitleda oma piirkonda ülejäänud maailmale ja muuta inimeste ettekujutust sellest, kes me oleme,» ütles turniiri korraldusmeeskonna juht Hassan Al-Thawadi BBC Sportile.

Homoseksuaalsus on Kataris ebaseaduslik ja inimõigusorganisatsioon Amnesty International väitis, et naised ja LGBTIQ+ inimesed seisavad silmitsi diskrimineerimisega seaduse silmis ja ka praktilises elus.

Inglismaa koondise peatreener Gareth Southgate on öelnud, et oleks väga kahju, kui mõned fännid tunnevad, et nad ei saa MMile tulla, sest nad on mures oma turvalisuse pärast, samas kui kapten Harry Kane ütles, et soovib täpsemalt teada, mis probleemid riigis valitsevad.

Kriitikat on saadud ka välistööliste halva kohtlemise pärast. Al-Thawadi möönis, et inimesi on hukkunud, kuid kinnitas, et mitte miski ei korva seda kahju. «Oleme andnud endast parima, et saaksime peredele vastavat hüvitist pakkuda.

Oleme uurinud igat surmajuhtumit, püüdnud leida algpõhjuse ja tagada, et neid tragöödiaid ei juhtuks, ning püüdnud astuda samme selliste tragöödiate vältimiseks,» kinnitas MM-turniiri juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles