Kurlingupaar valmistub MMiks tugeva tasemega MK-etapil

Postimees Sport
Copy
Harri Lill (vasakul) ja Marie Kaldvee.
Harri Lill (vasakul) ja Marie Kaldvee. Foto: Eero Vabamägi

Eesti meistrid segapaaris kurlingus Marie Kaldvee ja Harri Lill jätkavad Prahas toimuval MK-etapil ettevalmistust eelseisvaks MMiks.

Praha MK-etapp on Eesti kurlingupaari jaoks viimane rahvusvaheline turniir enne aprillis toimuvaid maailmameistrivõistlusi Šveitsis. «Jätkame ettevalmistust MMiks ja sellel nädalavahetusel toimuv Praha MK etapp on selle viimane etapp ning meil on Prahas abiks ka meie treener Derek Brown,» kommenteeris Eesti kurlingumängija Harri Lill

Mängud algavad täna ning Eesti kurlingupaari esimeseks vastaseks on Taani võistkond Jasmin Lander ja Henrik Holtermann, kellega Kaldvee ja Lill hakkavad eelseisval MMil võistlema samas alagrupis.

Praha MK-etapi tase on tänavu kõrge. Kokku on võistlemas 20 võistkonda ning teiste hulgas ka maailma edetabeli 1., 3. ja 5. võistkond. Tänase seisuga asub Eesti kurlingupaar maailma edetabelis 10. kohal.

Segapaaris kurlingu maailmameistrivõistlused peetakse Šveitsis, Genfis 23.-30. aprillil. Tiitlivõistlusest võtab osa 20 võistkonda: Šotimaa, Norra, Rootsi, Kanada, Itaalia, Šveits Tšehhi, Ameerika Ühendriigid, Taani, Saksamaa, Uus-Meremaa, Austraalia, Inglismaa, Ungari, Jaapan, Korea, Soome, Eesti, Türgi ja Hispaania.

Rahvusvahelise Kurlingu Föderatsiooni otsusega võistleb Venemaa asemel MMil Hispaania. Varem võistlusele kvalifitseerunud Hiina võistkond ei saa aga koroonaviiruse pandeemia ja reisipiirangute tõttu võistlusest osa võtta ning võistlusele pääses Taani esindus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles