Venemaal hautakse plaani spordi päästmiseks: peame pöörduma tagasi Nõukogude süsteemi juurde! (2)

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Venemaal võib sporti ees oodata ümberstruktureerimine, et seda jätkuvalt tipus hoida.
Venemaal võib sporti ees oodata ümberstruktureerimine, et seda jätkuvalt tipus hoida. Foto: SERGEI ILNITSKY

Venemaa spordijuhid kogunesid sellel nädalal Moskvas, kus toimus üleriigiline kongress «Мы вместе. Спорт» ehk tõlkes «Me oleme koos. Sport». Kui jälgida meie idanaabrite meediat, siis konkreetsete plaanidega, kuidas sanktsioonide ohvriks langenud sporti päästa, seal (veel) lagedale ei tuldud. Küll tsiteeritakse fanfaaride saatel mõningaid kongressil esinenuid, eesotsas president Vladimir Putini abi Igor Levitiniga.

Nimelt oli 2013. aastast riigipea abilisena tegutsev endine transpordiminister see, kes kuulutas uhkelt mikrofoni, et Venemaa spordi päästmiseks tuleb neil tagasi pöörduda Nõukogude süsteemi juurde.

«See kongress on äärmiselt oluline, et meie sporditegelased saaksid arutada sanktsioonidega meile osaks langenud probleeme. Viimase kuu sündmused on meile selgelt näidanud, et spordimaailmas puudub praegu õiglus ja ühtehoid. Niimoodi rikutakse ilmselgelt olümpiavaimu, mis keelab rangelt kõikvõimaliku diskrimineerimise,» alustas märtsi esimeste päevadeni ka Euroopa lauatenniseliidu presidendina tegutsenud, kuid sõjaga kaasnenud surve tõttu ameti ajutiselt maha pannud Levitin oma sõnavõttu.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles