Jäähoki MMilt kõrvale jäänud Venemaa ja Valgevene lahendavad asja omakeskis (2)

Karl Mihkel Eller
Copy
Venemaa jäähokimängijad (punases) ja Valgevene koondislased (valge-punases). Foto on illustratiivne.
Venemaa jäähokimängijad (punases) ja Valgevene koondislased (valge-punases). Foto on illustratiivne. Foto: Oksana Dzadan/AP Photo/Scanpix

Venemaa ja Valgevene meeste jäähokikoondised jäetakse tänavuselt MMilt eemale, kuid mõlema riigi esindused peavad 1. ja 2. mail kaks sõprusmängu, napilt kaks nädalat hiljem pannakse litter mängu Soomes toimuval MM-finaalturniiril.

Lisaks sõprusmängudele Tula jääpalees on Peterburis kavas turniir, kus Venemaa täiskasvanute ja juunioride koondised võõrustavad Valgevene koondist.

Veelgi enam, Venemaa juunioride ehk alla 20-aastaste koondis mängib 24.–31. maini Sotšis Musta mere karikavõistlustel koos riigi alla 18-aastaste koondise ja Valgevene juunioride koondisega.

Rahvusvaheline jäähokiliit (IIHF) määras rahvusvahelise olümpiakomitee (ROK) soovitusel Venemaale ja Valgevenele rahvusvahelistel turniiridel võistlemise keelu. ROK soovitas Venemaa sõja tõttu Ukrainas nende osalemise rahvusvahelises spordis keelata ning sõjalist operatsiooni toetavat Valgevenet ähvardab sama karistus.

Venemaa ja Valgevene arvati välja Soomes 13.–29. maini toimuvalt jäähoki MMilt, kus asendustena tulevad jääle Prantsusmaa ja Austria. Samuti on Venemaalt võetud 2023. aasta juunioride MMi korraldusõigus.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles