Vene malemängija: ma ei taha, et venelased tapaksid venelasi, aga see tundub olukorra lahendamiseks ainus võimalus (2)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Daniil Dubov.
Daniil Dubov. Foto: ANTON VAGANOV/SCANPIX

Venemaal on palju erinevaid arvamusi praeguse sõja kohta ning enda seisukohta väljendas ka maletaja Daniil Dubov, kelle arvates võiks tema kodumaal midagi muutuda ainult läbi revolutsiooni.

«Ainus võimalus midagi Venemaal muuta on korraldada revolutsioon,» sõnas Dubov, kes ei näe enda riigil helget tulevikku, kui praegune president Vladimir Putin peaks ametisse jääma.

«Ma ei ei taha, et venelased tapaksid venelasi, aga see tundub olukorra lahendamiseks ainus võimalus. Lihtsalt ootamise tagajärjed võivad olla veelgi halvemad. Putinit ja tema tegemisi toetab enamik venelasi, meeldigu see või mitte,» jätkas maletaja.

25-aastane Venemaa suurmeister mõistab siiski hukka, kuidas rahvusvaheline maleliit venelasi kohtleb ja ei luba enda lipu all mängida. «Kõik teavad minu päritolu ja millist riiki ma esindan. Meid asetatakse samale tasemele nagu Venemaa valitsus. Ma tunnen end hästi, kui mängin Venemaa eest, ent ma ei esinda Kremlit. Ma esindan hoopis Fjodor Dostojevskit ja Anton Tšehhovit ehk enda inimesi ja kultuuri,» lausus Dubov lõpetuseks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles