Kolmekordne maailmameister tõmbas sportlaskarjäärile joone alla

Karl-Joosep Küngas
Copy
Riitta-Liisa Roponen.
Riitta-Liisa Roponen. Foto: KIMMO BRANDT/SCANPIX

Soome murdmaasuusakoondise vanim liige Riitta-Liisa Roponen teatas, et astub rahvusvaheliselt spordiareenilt maha.

43-aastane Roponen kuulus Soome murdmaasuusakoondisesse koguni 21 hooaega ning ta oli viimastel aastatel väga vajalik liige just teatesõitudes. Nüüdseks on tippspordiga lõpparve tehtud ning järgmisteks ettevõtmisteks.

Suuski ta päris nurka siiski ei viska, sest plaanib mõnel korral osaleda veel Soome meistrivõistlustel koos enda tütre Idaga. «Tänaseks on selge, et rahvusvahelisel areenil mind enam võistlemas ei näe. Lubasin siiski tütrele, et võin temaga üheskoos Soome meistrivõistlustel osaleda ning seega päris lõpetanud ma pole,» lausus Roponen Soome rahvusringhäälingule.

Roponenil jääb seljataha väga edukas sportlaskarjäär. Tema auhinnakapist võib leida kolm MM-kulda ja ka olümpiamängude pronksmedal. Seejuures teenis ta enda karjääri viimase MM-medali mullu, kui võitis Soome naiskonnaga Oberstdorfis teatesõidus pronksi.

MK-sarjas tegi Roponen koguni 238 starti ning jõudis individuaalselt poodiumile kaheksal korral, võttes ka kaks esikohta. Soome naiskonnaga õnnestus tal MK-sarjas triumfeerida kolmel etapil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles