Taas kuiva võidu saanud Tartu Bigbank jõudis meistritiitlist ühe sammu kaugusele

Postimees Sport
Copy

Võrkpalli Eesti meistrivõistluste finaalseerias läksid Pärnu VK ja Tartu Bigbank täna kolmandat korda vastamisi. Koduväljakul võttis Tartu kolmandat korda 3:0 (25:22, 25:20, 25:22) võidu ning omab võimalust meistritiitel järgmises kohtumises kindlustada.

Enne mängu:

Tartu meeskond on kaks esimest vastasseisu võitnud tulemusega 3:0. Nelja võiduni peetava seeria teises kohtumises tegutsesid Avo Keele hoolealused palju isukamalt kui esimeses, mis võimaldab kolmandale vastu minna positiivsemalt. Samas kaotas Pärnu sidemängija Jo Mauricio da Silva Neto, kes vigastas kohtumise lõpus palli, päästes tõsiselt kätt ja sel hooajal enam platsile ei tule.

Pärnu peatreener Avo Keel rõhutab edu võtmena jätkuvalt võitluslikkust. «Peame jätkama samamoodi, mõni õnnestunud sooritus rohkem ja ehk tekib võimalus. Ilma võitluslikkuseta pole meil midagi vastu panna või edu loota. Tartu ründajate pidurdamine blokiga ja kaitses mängimine sõltub palju vastasest – kui nad jätkavad oma heal tasemel, on meil väga raske. Kui nende tase mingil põhjusel alla tuleb ja meil õnnestub, ootaks seda, et geimi lõppudes oleks võrdne seis, siis oleks kõik võimalused olemas,» rääkis Keel kolmanda mängu eel võrkpalliliidu pressiteate vahendusel.

Vastates küsimusele, kas tema juhendatavad meeskonnad on ka varem just tänu võitluslikkusele suutnud edu saavutada, tõi kogenud juhendaja mitu näidet. «Kaugelt ei pea otsima – 2019. aasta Eesti meistrivõistluste play-off'id. Põhiturniiri neljandana ei oodanud keegi, et võidame poolfinaalseeria (Saaremaa) 3:0 ja finaali (Tartu vastu) 4:0. Aga alates poolfinaalist hakkas «rullima» ja saime maitse suhu ning läksime võiduka lõpuni. Kui vaatame ajaloos veel kaugemale, siis Eesti ja Poola EM-valikmäng (2008. aastal, mil Eesti üllatuslikult Poola alistas ja esmakordselt EMile pääses – toim). Ja viimasel EMil Eesti ja Läti mängu võib ka siia alla liigitada,» vaatas Keel ajalukku.

Tartu meeskonna peatreener Alar Rikberg kinnitas, et ei looda seerias kergeid võite. «Pärnu mängis teist mängu palju paremini, neil on rohkem kui üks hea serviga mees. Ja kui pommitajad riskeerivad ja õnnestuvad, jääb ükskõik kes servil surve alla. Selles mängus oli ju mitmel korral Toms Švansi sõu. Ma kindlasti ei eelda, et järgmised kohtumised tulevad kuidagi kergelt, Pärnu on näidanud, et nad on kõvad võitlejad.»

Et vastane saab nüüd kasutada sidemängijana vaid Richard Voogelit, võib Pärnule isegi kasuks tulla, usub Rikberg. «Meie tempod just hakkasid tunnetama, milline on Jo Mauricio stiil ja kuidas tema mängu lugeda. Nüüd on neil sunnitud käik ja meie peame sellega kohanema hakkama, seega ei pruugi see Pärnule üldse kahjuks tulla. Richardil on nii häid kui halbu päevi, õnnestumise korral võib ta mänge päästa, ent halbade päevade puhul kukub tõstete kvaliteet kõvasti,» ütles juhendaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles