GALERII ⟩ Riia VEFile vägeva lahingu andnud Tartu Ülikool langes pärast lisaaega ühisliigas konkurentsist

Karl-Joosep Küngas
Copy

Eesti-Läti ühisliiga veerandfinaali teises kohtumises võõrustas Tartu Ülikooli korvpallimeeskond Riia VEFi ning vajas konkurentsis püsimiseks ainult võitu. Pärast suurepärast avaveerandit tuli ikkagi lisaajal tunnistada Läti tipu 88:85 paremust.

Avamängu koguni 34 punktiga kaotanud Tartu tuli veerandfinaali teisele kohtumisele vastu oluliselt parema hingamisega.

Esimesel veerandil näitas koduväljakul mänginud Tartu suurepärast korvpalli ning haaras kohe juhtohjad. Pärast esimest 10 minutit särasid tablool tartlaste 36:19 edunumbrid.

Alates teisest veerandist sai enda mängu käima ka külalised. Tasapisi vähendati vahet, ent poolajapausile mindi ikkagi tartlaste viiepunktilises eduseisus.

Teisel poolajal oli väga pingeline heitlus ning mõlemad meeskonnad said vaheldumisi juhtima. Viimasel veerandil tegi VEF siiski vahespurdi ning sai kaheksa punktiga juhtima. Kui võinuks arvata, et kohtumine on sellega lõppenud, siis tartlased nii ei arvanud.

Viimastel minutitel tegid tartlased 11:3 vahespurdi ning viisid kohtumise lisaajale. Üleajale viis Tartu Ülikooli Braxton Hugginsi osavalt läbimurdelt sooritatud lähivise.

Lisaajal oli mõlemal meeskonnal võimalus mäng enda kasuks pöörata, ent pikema õlekõrre tõmbas sedapuhku ikkagi Riia VEF. Tartu oli küll kohtumist 85:84 juhtimas, ent viimased neli silma viskasid selles kohtumises Läti klubi mängijad. Tartu viimased rünnakud ebaõnnestusid aga täielikult.

VEFi poolelt säras üleplatsimehena 24 punkti toonud Alexander Madsen. Tartut ei suutnud kaotusest päästa ka Hugginsi 19 silma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles