VIDEO ⟩ Euroliigas selgusid kõik veerandfinalistid, Raieste hooaeg lõppes rullis kulmuga

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Sander Raieste palliga.
Sander Raieste palliga. Foto: Edu Del Fresno/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Korvpalli Euroliiga põhiturniir on jõudnud lõpusirgele. Pidada jääb veel mitu mängu, kuid eilsega selgusid kõik kaheksa play-off'i pääsevat võistkonda. Aga asetustes võib veel muutusi tulla.

Juba eelnevalt oli esikoha kindlustanud Barcelona. Viimasena hüppasid veerandfinaalide rongile Müncheni Bayern ja Monaco. Põhiturniir on lõppenud Piraeusi Olympiacose ning Eesti koondislase Sander Raieste koduklubi Vitoria Baskonia jaoks. Ülejäänutel jääb veel pidada üks kuni kolm matši.

Liigatabel:

Foto: Kuvatõmmis

Hooaja suurte tõusude ja mõõnadega läbinud Baskonia pani võiduka punkti. Koduplatsil alistati kindlalt 96:79 Kaunase Žalgiris. Mängu saatus otsustati juba avaveerandiga, mis võideti 35:15.

Raieste sai platsile seitsmeks sekundiks üle viie minuti, punktiskoori avada ei õnnestunud. Meie mehe mänguaeg kujunenuks pikemakski, ent viimase veerandaja keskpaigas põrkas ta lauavõitluses väga õnnetult kokku tiimikaaslase Steven Enochiga. «Tasuks» rullis kulm.

Vaata TV3 Sporti videost Raiestega juhtunut:

Eesti koondise ääremängijal jäi seljataha heitlik, ent senise karjääri silmapaistvaim Euroliiga hooaeg. Pärast kaht põlveoperatsiooni naasis ta platsile 28. jaanuaril. 

Raieste tegi säravaima partii 8. märtsil, aidates Baskonia 87:74 võidule valitseva tšempioni Istanbuli Anadolu Efesi üle. Kogu neljanda veerandaja mänginud eestlane viskas 11 punkti ning võttis kaitses rajalt maha vastaste liidri Shane Larkini.

23-aastase Raieste Euroliiga keskmistest jäid tänavu 10 mängus 6 minutit, 1,7 silma ja 1,1 lauapalli. Hooaeg pole veel aga sugugi läbi, sest Baskonia liigub Hispaania kõrgliigas play-off'i kursil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles