Euroopa riigid tegid selgrootu FIBA eest töö ise ära: «ei» Venemaale! (1)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Gianni Petrucci.
Gianni Petrucci. Foto: Nicolò Campo/Lapresse.Nicol/Scanpix

Rahvusvaheline korvpalliliit (FIBA) pole siiani otsustanud, kas ja milliseid sanktsioone Venemaa osas rakendada.

Venelased võõrustasid 24. veebruaril – samal päeval kui alustati Ukrainas sõda – MM-valikmängus Hollandit. Kolm päeva hiljem pidid samad meeskonnad uuesti kohtuma, ent siis jäi matš ära. Ent ainult ajutiselt.

FIBA pole Venemaa (ja Valgevene) osas siiani konkreetset seisukohta võtnud. Otsusega üritatakse venitada võimalikult kaua, olukord lubati uuesti üle vaadata mais.

Praegu «ilutseb» 2023. aasta MM-valiksarja kodulehel Venemaa trikoloor täies hiilguses. Lisaks pole kalendrist kuhugi kadunud 1. juuli mäng Itaaliaga ning kolm päeva hiljem on kavas kohtumine Islandiga. 

Kui katuseorganisatsioon tööga hakkama ei saa, tuleb ise ohjad haarata. Vähemalt nõnda näeb olukorda Itaalia korvpalliliidu president Gianni Petrucci.

«Olen tõesti FIBAs pettunud. Ma poleks uskunud, et asi nii kaugele läheb. Peaaegu kõik rahvusvahelised alaliidud on venelased oma võistlustelt välja visanud. Käimas on sõda. Mida veel vaja? Kas nad ootavad teises [MM-valiksarja] ringis Ukraina ja Venemaa vastasseisu? Ma ei näe, et midagi võiks maiks muutuda,» teatas Petrucci.

Ta kinnitas, et Itaalia ei mängi kindlasti Venemaaga. «Ilmselt ei mõisteta, kui keeruline oleks Venemaaga mänguks valmistuda. Olen valmis vastust võtma. Samasuguse otsuse tegid ka Islandi ja Hollandi alaliidud, kes kuuluvad meiega ühte gruppi.»

Praegu on FIBA teatanud vaid, et Venemaa võistkonnad ei tohi osaleda 3x3 võistlustel. Ent seegi piirang seati ajutiselt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles