FOTO ⟩ Fourcade rebis Prantsusmaa lipu tükkideks, et venelaste tuju tõsta (4)

Postimees Sport
Copy
Simon Fourcade lõpetas sportlaskarjääri 2019. aastal.
Simon Fourcade lõpetas sportlaskarjääri 2019. aastal. Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP/Scanpix

Endine laskesuusataja Simon Fourcade paistis juunioride MMil USAs Soldier Hollowis silma väga üllatava teoga.

Sarnaselt venna Martin Fourcade'ga on Simoni sportlaskarjäär juba lõppenud. Ookeani taga aitas ta Prantsusmaa järelkasvu.

Veebruari lõpus ja märtsi alguses peetud võistluste ajal käis juba Ukrainas sõda. Seetõttu eemaldati venelaste määrdekabiinilt riigi lipud. Fourcade tundis kolleegidele kaasa ning otsustas neile üsna resoluutsel viisil toetust avaldada.

2009. aasta maailmameister rebis Prantsusmaa lipu tükkideks, et sellest siis Venemaa trikoloor kokku panna. 

«Nägin, et MMi korraldajad eemaldasid Venemaa lipud otse treenerite ja määrdemeeste silma all. Nad oleks justkui öelnud: «See on teie süü!» Nad paistsid ärritatud, mistõttu otsustasin neid toetada,» selgitas Fourcade MatchTV-le.

«See ei tähenda, et toetaksin Ukrainas toimuvat, kaugel sellest. Tahtsin lihtsalt näidata, et määrdemehed pole milleski süüdi. Meie värvid on samad: punane, valge, sinine. Lõikasin Prantsusmaa lipu kolmeks ja kleepisin Venemaa määrdeboksile.»

Fourcade lisas, et kui venelastel keelati võistlemine, nägi ta palju pisaraid. «Nad on ju kõigest teismelised! Neid ei tuleks karistada,» märkis endine laskesuusataja. 

«Kui peaks järgnema mingi karistus, jääb see vaid minu vastutada. Tegin isikliku otsuse, mis ei puuduta Prantsusmaa tiimi.»

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles