Mürakontrollis põrumine kukutas Eesti krossisõitja EM-etapil tublisti tahapoole

Postimees Sport
Copy
Meico Vettik
Meico Vettik Foto: MX Mania

Sel nädalavahetusel toimub Portugalis Agueda krossirajal motokrossi MM-sarja neljas etapp. Samal rajal toimub ka EMX 250 klassi EM-sarja teine etapp. Täna toimunud avasõidus tuli Meico Vettik (KTM) viiendale kohale, kuid sõidu järel ei läbinud ta mürakontrolli ja karistuseks kukutati ta viis kohta tahapoole.

EMX 250 klassis oli täna kavas kvalifikatsioon ning esimene võistlussõit. Meie sõitjad Meico Vettik ja Jörgen-Matthias Talviku (KTM) said kvalifikatsioonis kaheksanda ja kümnenda aja, mis andis korraliku stardikoha võistlussõitudeks.

Avasõidus sõitsid mitmed sarja kiiremad sõitjad stardipuusse kinni ning nende hulgas oli kahjuks ka Talviku, kes sõitu seejärel praktiliselt viimaselt kohalt alustama pidi. Suurepärase stardi tegi aga Vettik, kes asus sõitu juhtima.

Meie mehe seljataga võttis teise koha sisse aga sarja liider Rick Elzinga (Holland, Yamaha), kes teisel ringil ise sõidu liidriks läks. Hollandlane oli täna selgelt parim jaa sõitis kohe teistel eest ära ning võttis kindla esikoha.

Vettik püsis teisel kohal pool sõitu, kuid siis läks tal raskeks ja tempo langes. Kolm konkurenti pääsesid temast mööda ja finišis oli Vettik viiendana. Sõidu järel tuli eestlasel minna mürakontrolli, kus kahjuks tema tsikkel ei vastanud normidele ning karistuseks kukutati ta viis kohta tahapoole.

Teise koha võttis lõpuks Lõuna-Aafrika Vabariigist pärit Camden Mc Lellan (Husqvarna) ja kolmanda koha Lucas Coenen (Belgia, Husqvarna). Väga kõva sõidu tegi ka Jõrgen-Matthias Talviku, kes suutis neljandast kümnest lõpuks koguni 12. kohale tõusta.

MXGP klassi ajasõidus 25. koha saanud Hardi Roosiorg (KTM) tegi kvalifikatsioonisõidus enda kohta korraliku esituse. Stardis jäi ta küll viimaseks, kuid sõiduga õnnestus tõusta kahekümnendaks.

Esikohale asusid stardi järel Honda sõitjad Tim Gajser (Sloveenia) ja Ruben Fernandez (Hispaania). Mõlemad soovisid esikohta endale ja avaringil nad rajale koos ära ei mahtunud ning sõitsid kokku ja kukkusid. Gajser suutis lõpuks tõusta tagasi seitsmendaks. Fernandez kukkus veel korra ja pidi katkestama.

Kahe esimese kukkumise järel tõusis liidriks Glenn Coldenhoff (Holland, Yamaha), kes kohta lõpuni ka enda käes hoidis. Teisena lõpetas Jorge Prado (Hispaania, GASGAS) ja kolmandana Brian Bogers (Holland, Husqvarna).

MX2 klassi kvalifikatsioonisõidus asus stardi järel liidriks sarja juhtiv Jago Geerts (Belgia, Yamaha). Kordagi keegi talle ohtlikuks ei saanud ning finishis edestas ta teise koha saanud Mattia Guadagninit (Itaalia, GASGAS) kolme sekundiga. Kolmanda koha võttis ajasõidu võitnud norralane Kevin Horgmo (Kawasaki). Kehvasti läks sõit eelmise etapi võitnud Tom Vialle´il (Prantsusmaa, KTM), kes pidi leppima alles 13. kohaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles