Venelased röövisid Ukraina tapetud meistersportlase 12-aastase tütre

Christopher Krutto
Copy
Ukraina veepalluri Jevgeni Obedinski 12-aastane tütar Kira, kelle venelased küüditasid Mariupolist.
Ukraina veepalluri Jevgeni Obedinski 12-aastane tütar Kira, kelle venelased küüditasid Mariupolist. Foto: Pavlo Kirilenko/Facebook

Venemaa sõdurid on Ukrainast küüditanud kümneid tuhandeid inimesi Venemaale ja nende hulka kuulub ka Ukraina veepalli meistri Jevgeni Obedinski 12-aastane tütar.

Jevgeni Obedinski on Ukraina veepalli meister ja rahvuskoondise endine kapten, kuid tema hukkus Mariupoli pommitamises. Nüüd on tema 12-aastane tütar Kira sattunud okupantide kätte.

«Kira on Donetskis. Ta küüditati sinna koos teiste inimestega, kellega ta varjus. On informatsiooni, et venelased võtsid kõikidelt Kira lähedastelt dokumendid. Neile lubati uusi Venemaa dokumente, millega nad tulevikus saadetakse Venemaa Föderatsiooni territooriumile,» vahendas Donetski oblasti kuberner Pavlo Kirilenko ühismeedias.

«Kiral on Ukrainas sugulasi. Juba praegu on tema vanaisa Aleksander Obedinski, auhinnatud Ukraina veepallitreener, valmis võtma tüdruku enda juurde,» jätkas Kirilenko.

«Ma pöördun maailma humanitaar- ja inimõiguste organisatsioonide poole ja lisaks kogu maailma spordikogukonna poole – aidake Kira Obedinskajal naasta pere juurde.

Täiskasvanute jaoks on keeruline ette kujutada, milliseid kannatusi laps on pidanud kogema. Ta peaks olema sugulaste lähedal, koos vanaisa ja pereliikmetega, kellel õnnestus Mariupoli piiramisrõngast pääseda vabale Ukraina territooriumile,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles