Viimsi näitas lisaajal Ventspilsile koha kätte ja sõidab ühisliiga finaalturniirile

Karl-Joosep Küngas
Copy
Viimsi peatreener Valdo Lips viis kohe esimesel meistriliiga aastal enda hoolealused Eesti-Läti ühisliiga finaali.
Viimsi peatreener Valdo Lips viis kohe esimesel meistriliiga aastal enda hoolealused Eesti-Läti ühisliiga finaali. Foto: Sille Annuk

Esimest hooaega Eesti-Läti ühisliigas mängiv KK Viimsi/Sportland meeskonna unelmate hoog jätkus ka veerandfinaali teises kohtumises Ventspilsi vastu. Eesti klubi võttis pärast lisaaega 79:77 võidu ning kindlustas koha finaalturniiril.

Kohtumine Viimsi Forus Spordikeskuses oli äärmiselt pingeline. Kumbki meeskond ei suutnud ennast vastasest lahti rebida ja käis punkt-punkti heitlus.

Viimasel veerandil olid ohjad ikkagi Ventspilsi käes. Kui mängida jäi 1.29 normaalaja lõpuni, viis Guntis Sipolins Läti klubi 70:66 juhtima ning kõik näis sedasi, et antud seeria lõpplahenduse toob kolmas mäng. Viimsi aga nii ei arvanud.

Esmalt vähendas Ronalds Zakis lähiviskega vahe kahepunktiliseks ning 17 sekundit enne lõpusireeni tabas Karl-Johan Lips kaks vabaviset. Kristaps Medissil jäi võimalus veel mäng normaalajal Ventspilsi kasuks pöörata, ent tema vise viimasel sekundil ei tabanud.

Ka lisaaeg pakkus pingelise lahingu. Veel 15 sekundit enne lõppu särasid tablool 77:77 viiginumbrid. Viimsi poolelt kerkis sangariks Rait-Riivo Laane, kelle kahene viis kodumeeskonna 13 sekundit enne lõppu juhtima. Ventspilsi leegionär Larry Thomas jõudis veel mängu päästma minna, ent tema vise ei tabanud.

Võitjate kasuks viskas Rolands Zakis 20 punkti ja võttis kaheksa lauapalli. Rain Veidemann ning Lips lisasid vastavalt 18 ja 17 silma. Ventspilsi edukaimaks tõusus Arturs Ausejs 18 silmaga.

Riias toimuval finaalturniiril läheb Viimsi vastamisi Pärnu Sadamaga, kes oli veerandfinaalis parem BC Kalev/Cramost. Teise finalisti selgitavad välja Riia VEF ja Ogre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles