Leedu korvpalli elav legend Jankunas lõpetas muljet avaldava Euroliiga karjääri

Karl-Joosep Küngas
Copy
Paulius Jankunas.
Paulius Jankunas. Foto: Rokas Lukosevicius/Scanpix

Kaunase Žalgiris pidas täna enda viimase kodumängu sel hooajal Euroliigas. Žalgirio Arenale tulnud publik sai viimast korda Euroliigas väljakul näha Paulius Jankunast, kellele tänane kohtumine jäi viimaseks.

Kodupubliku rõõmuks sai Žalgiris Jankunase lahkumismängus ka võidurõõmu maitsta. Pärast lisaaega suudeti paremad olla Belgradi Zrvena Zvezdast numbritega 103:98. Lõpusireeni kõlades aplodeeris Leedu publik Jankunase auks ja meeskonnakaaslased viskasid meest keskringis õhku.

Oma viimases ja koguarvult 392 Euroliiga kohtumises jäi Jankunase arvele 13 punkti ja seitse lauapalli. Seejuures viskas 37-aastane Jankunas lisaajal kaheksa silma.

Leedu korvpalli elav legend saab nüüd rahuliku südamega karjääri lõpetada ja tema arvud Euroliigas on lihtsalt muljet avaldavad. Tema kontosse jäi lõpuks 392 kohtumist, mis tähistab üldse Euroliiga rekordit, 3241 punkti (ajaloo 7. näitaja) ja 2010 lauapalli (Euroliiga rekord). Ta on ka ainus mees, kes jõudnud Euroopa tugevaimas liigas vähemalt 3000 ja 2000 lauapallini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles