Vene telekanal näitas jalgpalli vaid 13 minutit, sest «sport ei tohiks poliitikaga seotud olla, aga Bundesliga seda ei mõista» (3)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Dortmundi jalgpalliklubi avaldab pidevat toetust Ukrainale.
Dortmundi jalgpalliklubi avaldab pidevat toetust Ukrainale. Foto: THILO SCHMUELGEN/SCANPIX

Saksamaa kõrgliigas võõrustas Borussia Dortmund lähikonkurenti RB Leipzigi. Külalised võtsid 4:1 võidu, ent suuremat tähelepanu valmistas Venemaa telekanali Matš TV käitumine.

Dortmundi koduväljakul toimunud kohtumise ajal olid reklaamtahvlitel pidevalt Ukrainat toetavad kirjad. Just see häiriski Venemaa telekanalit, kes otsustas pärast 13 minutit ülekande koguni lõpetada. Nõnda jäid venelased taaskord ilma Saksamaa kõrgliiga lahingust.

«Kahjuks pidime lõpetama ülekande, mis väljus meie kontrolli alt. Üldiselt on olnud kokkulepped, et sport ei tohiks olla poliitikaga seotud, aga Bundesliga ei mõista seda. Neid reegleid nad lihtsalt ei soovi alati jälgida,» lausus Venemaa ajakirjanik Igor Kõtmanov, kes kommenteeris Dortmundi ja Leipzigi lahingut.

Ukraina jalgpalliklubidele nende kodumaale avaldatud toetus aga väga meeldis. Sotsiaalmeediasse postitas selle kohta Donetski Šahtari meeskond.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles