Eesti suusataja võitis MMi asendanud Prantsusmaa lahtistel meistrivõistlustel neli kuldmedalit

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Hans Teearu
Hans Teearu Foto: Eesti Paralümpiakomitee

Suusataja Hans Teearu võitis Prantsusmaal, Val-Cenis´s toimunud Virtuse alpi- ja murdmaasuusatamise Prantsusmaa lahtistel meistrivõistlustel neli kuldmedalit. Teearu oli võidukas nii 7,5 km klassikadistantsil, lühikesel ja pikal sprindirajal kui 10 km vabastiilis massistardist sõidus.

Prantsusmaa lahtised meistrivõistlused korraldati Šveitsis koroonapandeemia tõttu ära jäetud MM-võistluste asemel, kokku osales 29 delegatsiooni 118 mäe- ja 55 murdmaasuusatajaga.

Võistlustest andis ülevaate Teearu treener Martin Himma: «Võistlused algasid neljapäeval, kui hommikul oli kavas 7,5 km individuaalne klassikasõit. Klassika on Hansu tugevam külg ja seda tõestas ta võistlust võites. Sama päeva pärastlõunal toimus 150 m sprindivõistlus, distants läbiti kaks korda ja ajad liideti kokku. Hansul õnnestus sprindivõistlus napilt, aga kindlalt võita. Avapäeva õhtul sai Hans poodiumil, pisar silmas ja kaks kuldmedalit kaelas, Eesti hümni kuulata.»

«Teine võistluspäev hakkas pikema vabastiilis sprindiga, kus raja pikkuseks 1,2 km. Hans sõitis plaanipäraselt ega pidanud eelsõidus, veerand- ja poolfinaalis väga pingutama. Nii hoidis ta oma jõudu finaaliks, kus oli kõige tähtsam kiiresti sõita – raja keskel tegi ta otsustava lükke ja sõitis teistelt eest ära, et tulla kindla edumaaga võitjana finišisse. Ka sellel päeval oli kavas veel teinegi võistlus, suusakross, mis kahjuks jäeti halva ilma tõttu ära,» kommenteeris Himma Eesti Paralümpiakomitee pressiteenistuse vahendusel. 

«Laupäeva oli ilm juba ilusam ja kavas oli 10 km vabastiilis sõit massistardist. Hans sõitis peale esimest ringi konkurentide eest ära ega jätnud midagi juhuse hooleks, tulles taas kindla eduga finišisse. Kokkuvõttes neli võistlust, neli võitu ja neli kuldmedalit!» rõõmustas treener.

Hans Teearu.
Hans Teearu. Foto: Eesti Paralümpiakomitee

Alates 2014. aastast kuulub Teearu oma saavutuste poolest rahvusvahelisse intellektipuudega inimeste spordiorganisatsiooni Virtus, maailma murdmaasuusatajate tippu ning on toonud Eestile erinevatelt võistlustelt nüüdseks juba 15 kuldmedalit.

Hans Teearul on rahvusvaheline murdmaasuusataja litsents. Sihikindla ja pühendunud parasportlasena võistleb ta edukalt tavasportlase seas nii Eesti meistrivõistlustel kui Estoloppeti maratonidel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles