Serbia korvpalliklubi keelas mängijatel Ukrainale toetust avaldada (1)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Crvena zvezda mängumehed.
Crvena zvezda mängumehed. Foto: Vid Ponikvar / Sportida/SIPA / Scanpix

Kaunase Žalgirise ja Belgradi Crvena zvezda vaheline korvpalli Euroliiga kohtumine pühapäeva õhtul püüdis maailma spordimeedias tähelepanu ennekõike valedel põhjustel. 

Nimelt on Žalgiris alates Vene vägede sissetungist 24. veebruaril iga Euroliiga kohtumise eel avaldanud ukrainlastele toetust, rivistudes koos kohtunike ja vastasmeeskonnaga ühiselt Ukraina lipu taha, millel kiri «STOP WAR» ehk peatage sõda. 

Eile keeldusid aga Serbia klubi mängijad seda lippu kätte võtmast. Saalis viibinud enam kui 10 000 korvpallifänni vilistas selle peale külalismeeskonna välja.

Kohtumise edenedes skandeeriti saalis ka loosungeid nagu «F**k you, Serbia», «serblased on venelaste l***d!» ja mõistagi Ukraina sõjaga juba kuulsaks saanud hüüdeid, nagu «Au Ukrainale! Au kangelastele!»

Crvena zvezda peatreener Dejan Radonjic ei soovinud pärast kohtumist sel teemal liiga pikalt sõna võtta. «Loodan siiralt, et peagi saabub taas rahu,» ütles ta ning lisas, et lipu mittehoidmise küsimus tuleks suunata juba temast kõrgemale. «See küsimus pole enam minule.»

Belgradi klubi ameeriklasest korvpallur Aaron White kirjutaski pärast mängu Twitteris, et vastavasisuline korraldus Ukraina lippu mitte puutuda tuli klubi juhtkonnalt. 

«Kogu tiimile öeldi, et me ei puutuks lippu. Tahan selgeks teha, et ma ei toeta sõda ja tahan, et maailmas oleks rahu,» teatas varasemalt ka Žalgirist esindanud mängumees. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles